Så används och skyddas din data med Röststyrningstjänster

Röststyrningstjänster samlar in viss information för att kunna ge personliga resultat.

Viktigt! Google Sök-appen och Google Chrome-appen krävs inte för Googles Röststyrningstjänster.

Så använder vi din data för att anpassa upplevelsen

Röststyrningstjänster samlar in viss information för att förstå dina begäranden och utföra åtgärder på enheten. Vi kan använda information från Google Play-tjänster, Google-kontot och enheten. Röststyrningstjänster samlar till exempel in följande:

• Transkriptioner av kommandon som du säger eller skriver till Google Assistent.
  • Information från kalenderhändelser för uppgifter kopplade till kalendern.
  • Dina kontakters namn och telefonnummer för samtal.
  • Din e-postadress för att synkronisera kontot och vissa inställningar.
  • Viss information om telefonen för analys och felsökning. Detta kan omfatta kraschloggar och diagnostik.

Vi behandlar din data i enlighet med vår integritetspolicy.

Så skyddar vi din data

Datan som samlas in av Röststyrningstjänster krypteras under överföringen. Din data förblir privat och säker när den flyttas mellan din enhet, Googles tjänster och våra datacenter.

Så styr du din aktivitet i Röststyrningstjänster

Du kan radera konversationer med Google-assistenten på sidan Min aktivitet. Besök Min aktivitet om du vill radera en del av eller all din aktivitet.