Hoe Spraakopdrachtdiensten je gegevens gebruikt en beschermt

Spraakopdrachtdiensten verzamelt enige informatie om persoonlijke resultaten te kunnen bieden.

Belangrijk: Google Zoeken en de Google Chrome-app zijn niet vereist voor Spraakopdrachtdiensten van Google.

Hoe we je gegevens gebruiken om je gebruikerservaring te personaliseren

Spraakopdrachtdiensten verzamelt bepaalde informatie om je verzoeken te begrijpen en acties op je apparaat uit te voeren. We kunnen informatie van Google Play-services, je Google-account en je apparaat gebruiken. Spraakopdrachtdiensten verzamelt bijvoorbeeld het volgende:

• Het transcript van opdrachten die je uitspreekt of opgeeft voor de Google Assistent.
  • Informatie uit je agenda-afspraken voor agendagerelateerde taken.
  • Namen en telefoonnummers van je contactpersonen voor gesprekken.
  • Je e-mailadres om je account en bepaalde instellingen te synchroniseren.
  • Enige telefoongegevens voor analysedoeleinden en probleemoplossing. Dit kan gaan om crashlogboeken en diagnostische gegevens.

We verwerken je gegevens in overeenstemming met ons Privacybeleid.

Hoe we je gegevens beschermen

Gegevens die zijn verzameld via Spraakopdrachtdiensten worden tijdens de overdracht versleuteld. Je gegevens zijn privé en beschermd wanneer ze worden verplaatst tussen je apparaat, de Google-services en onze datacenters.

Je activiteit in Spraakopdrachtdiensten beheren

Je kunt de gesprekken met de Google Assistent verwijderen via de pagina Mijn activiteit. Als je je activiteit geheel of gedeeltelijk wilt verwijderen, ga je naar Mijn activiteit.