Meerdere accounts tegelijk gebruiken op Google Assistent-apparaten

Als je meerdere accounts instelt op een apparaat, kun je agenda-updates krijgen van al je accounts terwijl je ingelogd blijft op één account.

Let op: Deze functie is alleen beschikbaar in het Engels.

Je foto's bekijken op je smartdisplay of smartklok

Je kunt het inactieve scherm van je smartdisplay of smartklok gebruiken als digitaal fotolijstje voor je Google-foto's. Meer informatie over aan de slag gaan met Google Foto's.

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen of landen beschikbaar.

Op smartklokken kun je de Google Assistent gebruiken in het Deens, Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Noors, Spaans en Zweeds.

Add another account to a device

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het extra account dat je wilt gebruiken:
    1. Tik naast je e-mailadres op de pijl-omlaag .
    2. Tik op Nog een account toevoegen als je je account niet ziet.
  3. Zorg dat je primaire @gmail.com-account is geselecteerd en boven aan de Assistent-instellingen wordt getoond. Schakelen tussen accounts:
    1. Tik naast je e-mailadres op de pijl-omlaag .
    2. Tik op je primaire @gmail.com-account.
  4. Tik op Jij en dan Accounts.
  5. Tik onder het account dat je wilt gebruiken op Aanzetten en dan Doorgaan.
  6. Vink onder Apparaten het vakje aan naast het apparaat dat je wilt gebruiken.
    • Je kunt meerdere apparaten kiezen.
    • De telefoon die je hebt gebruikt, wordt automatisch ingeschakeld.
    • Als je een Google Workspace-account wilt gebruiken op je apparaat maar het niet kunt selecteren, moet je Voice Match aanzetten voor het apparaat. Als je het apparaat nog steeds niet kunt selecteren of Voice Match niet kunt aanzetten, neem je contact op met je beheerder voor meer informatie.

Tip: Je kunt ook 'Hey Google, zet mijn account aan' zeggen om meerdere accounts aan te zetten op een apparaat.

Turn off proactive personal results for an additional account

If you only want to get personal results for your primary account:

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tap You en dan Accounts en dan select an account.
  3. Under "Devices," next to the device you want to turn off proactive results for, tap Edit Bewerken en dan Don’t show proactively en dan Save.

Een live album instellen

Je kunt een fotoalbum maken waaraan foto's van je vrienden en familie automatisch worden toegevoegd.

Smartdisplay

Op je telefoon

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Tik op je smartdisplay en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen en dan Fotolijstje.
  5. Tik op Google Foto's en dan Familie en vrienden selecteren.
  6. Tik op de mensen die je wilt toevoegen en dan Bevestigen.
  7. Tik op Terug Terug om terug te gaan naar de instellingen van het fotolijstje.

Meer informatiew over hoe je een live album maakt in Google Foto's.

Op je smartdisplay

1. Swipe omhoog op je smartdisplay.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik onder Fotolijstje op Google Foto's
  4. Kies de albums die je in de sfeermodus wilt weergeven.
Smartklok
  1. Swipe omhoog op het startscherm van je smartklok.
  2. Tik op Instellingen en dan Wijzerplaat.
  3. Scroll naar rechts.
  4. Tik op Google Foto's en dan Albums selecteren.
  5. Tik op de albums die je wilt opnemen en dan Gereed.

Je kunt ook een live album maken in Google Foto's.

Tip: Je ziet alleen foto's in de liggende modus op het apparaat.

Meerdere live albums instellen

Elk live album kan maximaal 10.000 foto's bevatten. Als je meer foto's wilt weergeven, kun je een nieuw live album maken waaraan alleen nieuwe foto's uit je bibliotheek worden toegevoegd in plaats van oudere foto's uit je bibliotheek.

Smartdisplay

Stap 1: Een album maken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Tik onder Albums op Nieuw album .
  4. Tik op Voeg een titel toe om het album een naam te geven.
  5. Tik op MeerMeer en dan Opties en dan Automatisch foto's toevoegen Toevoegen.
  6. Tik op de mensen waarvan je foto's automatisch wilt toevoegen aan het album.
    • Vink het vakje aan voor Bestaande foto's toevoegen als je oudere foto's wilt toevoegen van de mensen die je hebt geselecteerd.
  7. Tik op Bevestigen.

Stap 2: Het nieuwe album toevoegen

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Tik op je smartdisplay en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen en dan Fotolijstje.
  5. Tik op Google Foto's en dan Je nieuwe album.
  6. Tik op Terug Terug om terug te gaan naar de instellingen van het fotolijstje.
Smartklok
  1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Tik op Albums en dan Nieuw album .
  3. Tik op Voeg een titel toe om het album een naam te geven.
  4. Tik op Meer Meer en dan Opties en dan Automatisch foto's toevoegen .
  5. Tik op de mensen waarvan je foto's automatisch wilt toevoegen aan het album.
  6. Vink Oudere foto's uit mijn bibliotheek toevoegen uit.
  7. Tik op Bevestigen.
  8. Swipe omhoog op het startscherm van je smartklok.
  9. Tik op Instellingen en dan Wijzerplaat.
  10. Scroll naar rechts.
  11. Tik op Google Foto's en dan Albums selecteren.
  12. Tik rechtsboven op Terug Terug om terug te gaan.

Tip: Je ziet alleen foto's in de liggende modus op het apparaat.

How Google Assistant settings work with multiple accounts

Persoonlijke resultaten

Als je persoonlijke resultaten aanzet voor je primaire account, worden persoonlijke resultaten ook aangezet voor extra accounts die je aan het apparaat toevoegt. Je kunt persoonlijke resultaten uitzetten voor extra accounts. Als er bijvoorbeeld een Meet-vergadering is voor je werkaccount, krijg je een melding om deel te nemen aan de vergadering.

Als je persoonlijke resultaten uitzet van je primaire account, worden persoonlijke resultaten ook uitgezet voor eventuele extra accounts die je aan het apparaat toevoegt.

Voice Match of Face Match

Als je toegang wilt tot persoonlijke resultaten, moet je misschien Voice Match of Face Match aanzetten voor je primaire account.

Get updates about your calendar

Je kunt de Google Assistent vragen wat er in je agenda's staat. Meer informatie over hoe je agenda-afspraken en planningen bewerkt.

Tip: When you use multiple accounts, your Assistant device shows events from the primary calendar of all your accounts.

How Assistant activity works with multiple accounts

Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, wordt je Assistent-activiteit opgeslagen in je account. Als je de Assistent gebruikt met meer dan één account, wordt je activiteit alleen opgeslagen in je hoofdaccount.

Als een van je accounts via school of werk wordt gebruikt, heeft je beheerder altijd toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in dit account. Bijvoorbeeld als je een agenda-afspraak maakt of wijzigt. De web- en app-activiteit van je hoofdaccount is altijd privé.

Foto's beheren vanaf je smartdisplay

Als je album op je smartdisplay wordt getoond, kun je verschillende acties uitvoeren, zoals:

• Navigeren tussen foto's.
  • Een foto markeren als favoriet.
  • Een foto verwijderen.

Als je een actie wilt uitvoeren voor de foto's, zeg je 'Hey Google' en vervolgens:

• 'Volgende foto,'
  • 'Vorige foto.'
  • 'Wanneer is deze foto gemaakt?'
  • 'Waar is deze foto gemaakt?'
  • 'Stel deze foto in als favoriet.'
  • 'Deel deze foto met [naam contact].'
  • 'Verwijder deze foto.'

Als je een foto verwijdert, staat de foto niet meer op je smartdisplay en wordt deze gearchiveerd in Google Foto's. Meer informatie over wat er gebeurt met gearchiveerde foto's.