Bruk Gjestemodus for å kontrollere personvernet på delte enheter

Når du vil ha mer kontroll over personvernet ditt, kan du bruke Google-assistenten i Gjestemodus.

Merk: Gjestemodus er tilgjengelig på Google Nest- og Google Home-høyttalere og -smartskjermer. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land.

Slå Gjestemodus av eller på

Du og alle som er hjemme hos deg (inkludert gjester), kan slå Gjestemodus av og på med stemmen:

• For å slå på Gjestemodus, si «Hey Google, slå på Gjestemodus».
  • For å slå av Gjestemodus, si «Hey Google, slå av Gjestemodus».

Dette skjer når Gjestemodus er på

• Google sletter automatisk lydopptak og Google Assistent-aktivitet, for eksempel ting du ber assistenten om, fra kontoen til eieren av enheten. Selv om lydopptakene og Assistent-aktiviteten på enheten vanligvis lagres i Google-kontoen din, skjer ikke dette i Gjestemodus.
  • Google-assistenten verken leser opp eller viser personlige resultater, for eksempel aktiviteter fra Google Kalender eller personlige kontakter.
  • Hvis du ber Google-assistenten om å samhandle med andre Google-tjenester, kan det hende at disse tjenestene lagrer aktiviteten.
  • Andre apper og handlinger du bruker med Google-assistenten, for eksempel medie- eller smarthjemtjenester, kan lagre det du gjør i forbindelse med disse appene og handlingene.

Funksjoner som fungerer når Gjestemodus er slått på

• Du kan blant annet spille av medieinnhold, kontrollere smarthjemmet ditt og få lokal informasjon, for eksempel om været.
  • De fleste handlingene i rutiner fungerer, for eksempel alarmer og kontroller for smartenheter, men de inneholder ikke personlige resultater.
  • Funksjoner som kunngjør ting på enheten, for eksempel Kringkasting, fungerer.
  • Hvis du har konfigurert husholdningskontakter, kan du og alle som er hjemme hos deg, se disse kontaktene på smartskjermen og ringe dem fra støttede enheter.
  • Hvis du har konfigurert bilderammen på smartskjermen, vises bildene fortsatt.

Finn ut flere måter å kontrollere personvernet ditt på

Du kan få mer informasjon om andre kontroller for personvern ved å sjekke hvordan du