Beheer je privacy op je gedeelde apparaten met de gastmodus

Gebruik de Google Assistent in de gastmodus als je meer privacyopties wilt.

Opmerking: De gastmodus is beschikbaar op speakers in Google Nest en Google Home en smartdisplays. Deze functie is niet in alle talen of landen beschikbaar.

Zet gastmodus aan of uit

Jij en iedereen in je huis (inclusief gasten) kan de gastmodus openen en sluiten door te spreken:

• Als je de gastmodus wilt aanzetten, zeg je 'Hey Google, zet de gastmodus aan'.
  • Als je de gastmodus wilt uitzetten, zeg je 'Hey Google, zet de gastmodus uit'.

Terwijl de gastmodus aanstaat

• Google verwijdert automatisch geluidsopnamen en de activiteiten van de Google Assistent (zoals vragen die je stelt aan de Assistent) uit het account van de apparaateigenaar. Ook als je audio-opnamen en activiteiten met de Assistent normaal gesproken worden opgeslagen in je Google-account, gebeurt dit niet in de gastmodus.
  • De Google Assistent zegt niets over persoonlijke resultaten zoals afspraken uit je Google-agenda of persoonlijke contacten en laat deze ook niet zien.
  • Als je de Google Assistent vraagt met andere Google-services te communiceren, dan kan die activiteit opgeslagen worden.
  • Apps en acties van andere aanbieders, zoals media of smarthome-services, die je gebruikt met de Google Assistent, slaan je activiteit voor die apps en acties mogelijk wel op.

Functies die werken als de gastmodus aanstaat

• Je kunt bijvoorbeeld acties uitvoeren, zoals media afspelen, je smarthome bedienen en lokale informatie ontvangen, zoals het weer.
  • De meeste acties in routines werken (zoals wekkers en smarthome-apparaten), maar bevatten geen persoonlijke resultaten.
  • Functies die aankondigingen doen op het apparaat, zoals Omroepen, werken ook.
  • Als je huishoudcontacten hebt ingesteld, kunnen jij en iedereen in je huis die contacten nog steeds zien op je smartdisplay en ze bellen vanaf ondersteunde apparaten.
  • Als je Fotolijstje hebt ingesteld op je smartdisplay, worden je foto's nog steeds weergegeven.

Meer informatie over manieren om je privacy te beheren

Bekijk de volgende bronnen voor meer informatie over extra privacyopties: