Een gesprek voeren met de Google Assistent

Je kunt een gesprek voeren met je Pixel 4 en hoger, waaronder de Fold, en je hoeft niet vóór elke vraag of opdracht 'Hey Google' te zeggen. Bekijk meer informatie over gesprekken voeren op gedeelde apparaten.

Wat je nodig hebt

Als je een gesprek wilt voeren met de Google Assistent, heb je een Pixel 4 of hoger, waaronder de Fold, nodig met:

• De nieuwe Google Assistent.
  • De taal van de Assistent moet ingesteld staan op Engels.
    • De taalinstelling is van toepassing als je woont in: de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië of Singapore.

Verder praten inschakelen

Belangrijk: Verder praten is alleen van toepassing op je huidige apparaat. Bekijk meer informatie over gesprekken via een speaker of smartdisplay.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Verder praten.
  3. Zet Verder praten aan.

Een gesprek voeren

1. Zeg 'Hey Google' op je telefoon en stel je vraag of geef een opdracht.
  2. Luister naar het antwoord.
  3. Stel een andere vraag of spreek nog een opdracht uit, als je wilt doorgaan met het gesprek.
Tip: De Assistent licht op aan de onderkant van het scherm tijdens het luisteren.

Het gesprek beëindigen

Gebruik een van de volgende opties om een gesprek te beëindigen:

• Zeg:
    • 'Dank je.'
    • 'Bedankt, Google.'
    • 'Ik ben klaar.'
  • Tik onderaan het scherm op de gloed van de Assistent.
  • Veeg omlaag over een reactiekaart.
  • Leg je telefoon neer.

Hoe de Google Assistent weet dat het gesprek doorgaat

Als Verder praten aan staat, blijft de Google Assistent ongeveer tien seconden luisteren of er vervolgvragen komen. Het gebruikt stem- en sensorsignalen, zoals sensoren voor spraak, gyroscoop, versnelling en rotatie om te achterhalen of je het gesprek voortzet.

Sensorsignalen worden verwerkt op je apparaat. Als we vaststellen dat het gesprek wordt voortgezet, kan audio worden gestuurd naar de servers van Google om je een antwoord te geven. Ga naar Mijn activiteit om te zien welke gegevens worden opgeslagen.

Als je audio-opnamen hebt ingeschakeld, kan je activiteit worden gebruikt om de technologieën voor audioherkenning te verbeteren. Als je de instellingen wilt wijzigen, kies dan wat je wilt delen met de Google Assistent.

Hoe de Google Assistent de technologieën voor audioherkenning verbetert

Als je audio-opnamen hebt aangezet, kan je activiteit die is opgeslagen op de servers van Google, worden gebruikt om technologieën voor audioherkenning te verbeteren. Als je de instellingen wilt wijzigen, kies je wat je wilt delen met de Google Assistent.

Beginnend met de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro leert de Google Assistent van jou en wordt de Assistent steeds beter in het herkennen van de woorden en zinnen die je vaak gebruikt. Bekijk meer informatie over gepersonaliseerde spraakherkenning.