Berichten en sms-berichten lezen en beantwoorden

Als je horloge aan je telefoon is gekoppeld, kun je je favoriete berichten-apps gebruiken.

Ga naar het menu met apps om te checken of de berichten-app die je wilt gebruiken op je smartwatch is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, download je de gewenste app.

Beschikbare talen voor spraakopdrachten

De meeste spraakopdrachten hieronder werken als de taal van je telefoon is ingesteld op Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees (Brazilië), Russisch of Spaans. Sommige spraakopdrachten zijn niet beschikbaar in alle talen en landen of regio's.

Berichten-apps gebruiken op je horloge

Een bericht lezen en beantwoorden

Als je berichtmeldingen krijgt op je telefoon, krijg je deze ook op je smartwatch.

1. Tik op de melding op je horloge om het volledige bericht te lezen.
  2. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het bericht om het te beantwoorden.
    • Als het bericht hierdoor niet wordt geopend, swipe je naar links.
  3. Tik op Beantwoorden Beantwoorden.
  4. Spreek je bericht in of selecteer een vooraf geschreven bericht. Op sommige horloges kun je een bericht typen.

Je krijgt een vinkje als je bericht is gestuurd.

Tip: Als je geen berichtmeldingen wilt krijgen, bekijk je hoe je meldingen van specifieke apps stopt.

Een chatbericht sturen

Een bericht sturen met je stem

1. Als het scherm niet aanstaat, activeer je de smartwatch.
  2. Swipe op je smartwatch naar links totdat je het Google Assistent-scherm krijgt.
    • Als je deze optie niet kunt vinden: Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het Assistent-scherm wordt geopend.
  3. Tik op Microfoon Microfoon.
  4. Noem de naam van degene aan wie je een bericht wilt sturen en de app die je daarvoor wilt gebruiken. Zeg bijvoorbeeld iets als:
    • 'Stuur Kirsten een WhatsApp-bericht met de tekst 'Ik ben 5 minuten te laat'.'
    • 'Laat Kirsten via WhatsApp weten dat ik onderweg ben.'

Tip: Als je niet de naam van een specifieke app vermeldt, wordt je bericht als sms gestuurd.

Een bericht naar een van je contacten sturen

1. Als het scherm niet aanstaat, activeer je de smartwatch.
  2. Tik in het menu met apps op Contacten Contacten-app.
  3. Tik op de naam van het contact.
  4. Tik op de berichten-app die je wilt gebruiken.
  5. Spreek je bericht uit.

Je krijgt een vinkje als je bericht is gestuurd.

Berichten beantwoorden met je stem
  1. Tik op het gesprek waarop je wilt reageren.
  2. Tik op Microfoon Microfoon.
    • Als je een spraakbericht wilt sturen, tik je op Spraakbericht.
    • Tik op Spraak-naar-tekst als je een tekstbericht wilt uitspreken.
  3. Als je klaar bent om het bericht te sturen, tik je op Sturen Verzenden.