Blockera personer från att använda specifika appar eller spel

Du kan hindra att användare använder vissa appar eller spel på Android TV genom att skapa en begränsad profil.
Den som använder en begränsad profil kan inte
  • öppna appen Google Play Butik eller köpa något i den
  • använda appar från tredje part som inte använder inloggning via Google.

Skapa en begränsad profil

1. Skrolla uppåt på startskärmen i Android TV och välj Inställningar Inställningar.
    • Om alternativet inte visas skrollar du nedåt.
  2. Skrolla ned till Personligt och välj Säkerhet och begränsningar Lås följt av Skapa en begränsad profil.
  3. Ange en pinkod. Den används för att lämna den begränsade profilen.
  4. Välj vilka appar profilen kan använda.
  5. När du är klar trycker du på bakåtknappen Tillbaka på fjärrkontrollen. Härifrån kan du:
    • använda profilen
    • justera profilinställningarna
    • ta bort profilen.

Använda, redigera eller lämna en begränsad profil

Skrolla uppåt på startskärmen i Android TV och välj Begränsad profil Begränsad profilTips! Om alternativet inte visas skrollar du nedåt.
  • Använda en profil: Välj Byt till begränsad profil.
  • Redigera en profil: Välj Tillåtna appar.
  • Lämna en profil: Välj Lämna begränsad profil.

Lämna en begränsad profil utan pinkoden

Viktigt: Om du har glömt pinkoden till din begränsade profil måste du återställa standardinställningarna för att lämna profilen. Om du återställer standardinställningarna raderas all sparad information som appar och kanaler.
  1. Välj Inställningar Inställningar högst upp.
  2. Välj Lagring och återställning följt av Återställ standardinställningar följt av Radera allt.
  3. Bekräfta att du vill återställa enheten.
Tips! Kontakta enhetens tillverkare om du får problem med maskinvaran.

Related resources