Använda telefonen som fjärrkontroll till Android TV

Du kan använda Google TV-appen på telefonen eller surfplattan för att navigera i Android TV.

Konfigurera den virtuella fjärrkontrollen

1. Öppna Google TV-appen på en Android-telefon.
  2. Tryck på Fjärrkontroll nere till höger.
  3. Tryck på Söker efter enheter högst upp.
  4. Välj enhet.
  5. Slutför parkopplingen genom att följa anvisningarna på telefonen och tv:n.
  6. När du har parkopplat kan du använda telefonen eller fjärrkontrollen.

Gör så här om det blir problem med att konfigurera appen

Kontrollera wifi-anslutningen

Om du vill ansluta via Wi-Fi kontrollerar du att enheten finns i samma nätverk som Android TV-enheten.

Så här kontrollerar du anslutningen på tv:n eller ändrar den:

1. Tryck på hemknappen på fjärrkontrollen.
  2. Välj Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Välj Nätverk under Nätverk och tillbehör följt avAvancerat följt avNätverksstatus.
  4. Titta efter Wi-Fi-nätverkets namn, som står efter Nätverk (SSID). Kontrollera att det stämmer överens med nätverket på enheten.
Så här kontrollerar du anslutningen på telefonen eller ändrar den:
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Wi-Fi. Där ser du vilket nätverk du använder och kan välja ett annat.
Starta om Android TV
  1. Dra ur kontakten från vägguttaget.
  2. Vänta 10 sekunder.
  3. Sätt i kontakten igen.
  4. Konfigurera Remote Control-appen på nytt.