Søk på Android TV

Hvis du vil finne noe på Android TV eller oppdage nytt innhold, kan du starte et søk. Du kan også få fakta og raske svar gjennom TV-en.

Sånn søker du

Hvis fjernkontrollen har mikrofon

1. Trykk på knappen for talesøk Mikrofon på fjernkontrollen mens du er i startskjermen.
    • Hvis du trykker på denne knappen når du er i en app, søker du bare i selve appen.
  2. Hold fjernkontrollen foran deg, og si spørsmålet ditt. Søkeresultatene vises så fort du er ferdig med å snakke.

Hvis fjernkontrollen ikke har mikrofon

1. Rull til toppen av startskjermen og velg søkeikonet Søk. Et tekstvindu åpnes.
  2. Gå til høyre for å hente frem skjermtastaturet.
Hva kan du søke etter?

I avsnittene nedenfor kan du se eksempler på ting du kan søke etter på Android TV.

Merk: Du kan si de fleste av disse eksemplene på brasiliansk portugisisk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, russisk og spansk, men noen eksempler er ikke tilgjengelige på alle de nevnte språkene.

Underholdning

Hvis du vil finne en film, en serie, en artist eller en sang, kan du bare si navnet:

• «Batman» eller «Robin Hood»
  • «Ghostbusters» eller «Game of Thrones»
  • «Billie Jean»
  • «Matt Damon» eller «Madonna»

Du kan også gjøre dette:

• Søk etter innhold med en bestemt skuespiller. Si: «Vis meg filmer med Meryl Streep».
  • Søk etter en bestemt sjanger. Si: «Romantiske komedier».
  • Finn ut når filmer vises på kino. Si: «Vis meg filmer som vises i nærheten» eller «Vis meg filmer som vises i Lillestrøm».

Fakta og raske svar

• Se hva klokken er: «Hva er klokken i London?»
  • Sjekk været: «Hvordan er været i Seattle?»
  • Svar på faktaspørsmål: «Hva er folketallet i Romania?» eller «Hvor høy er Mount Kilimanjaro?» eller «Hvor ble Albert Einstein født?»
  • Løs mattestykker: «Hva er 34 ganger 94?»
  • Få sportsresultater og kampprogrammer: «Hva ble resultatet i kampen mellom Hødd og Brann»?
  • Søk etter bilder: «Vis meg bilder av Holmenkollen.»

Apper som vises i søkeresultatene

Du kan også få søkeresultater fra apper du har installert på Android TV. Disse resultatene vises i en egen rad. Visse søkeresultater er tilgjengelige i flere ulike apper. Når du velger det aktuelle innholdet, kan du velge appen du vil bruke.

Blokkér upassende eller ikke-barnevennlige bilder med Sikkert Søk

Med Sikkert Søk kan du filtrere vekk upassende eller ikke-barnevennlige bilder fra Google-søkeresultater. Sikkert Søk-filteret er ikke 100 % sikkert, men fjerner det meste av voksent innhold. Finn ut mer om hvordan Sikkert Søk fungerer.

Slå Sikkert Søk på eller av

Merk: Dette slår bare på Sikkert Søk på Android TV.

1. Rull ned til Innstillinger Innstillinger på Android TV-startskjermen.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger.
  3. Velg Søk Søk under «Innstillinger».
  4. Velg Sikkert Søk-filter Sikkert Søk-filter
  5. Velg Av eller .
Endre hvilke apper som vises i søkeresultater

Du kan velge hvilke apper du vil se innhold fra når du søker. Hvis en app ikke er søkbar, ser du ikke innhold fra appen i søkeresultatene dine.

Slå søkbare apper på eller av

1. Velg Innstillinger Innstillinger på Android TV-enheten din.
  2. Velg Google etterfulgt av Søkbare apper.
  3. Slå en app på eller av.