Android TV:stä hakeminen

Jos haluat etsiä jotain tiettyä tai löytää lisää sisältöä Android TV:stä, voit tehdä haun. Voit hakea television kautta myös faktoja ja nopeita vastauksia kysymyksiin.

Hakeminen

Jos kaukosäätimessäsi on mikrofoni

1. Kun olet aloitusnäytöllä, paina kaukosäätimesi Puhehaku-painiketta Mikrofoni.
    • Jos olet käyttämässä sovellusta painaessasi Puhehaku-painiketta, haku tehdään sovelluksen sisällä.
  2. Pidä kaukosäädintä edessäsi ja kysy kysymyksesi. Hakutulokset tulevat näkyviin heti kun lopetat puhumisen.

Jos kaukosäätimessäsi ei ole mikrofonia

1. Vieritä näytön yläreunaan ja valitse hakukuvake Hae. Teksti-ikkuna avautuu.
  2. Tuo näyttönäppäimistö esiin siirtymällä oikealle.
Mitä voit hakea

Tutustu alla oleviin esimerkkeihin, jos haluat lisätietoja siitä, millaisia asioita voit hakea Android TV:ssä.

Huom. Voit sanoa suurimman osan näistä esimerkeistä englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, japaniksi, koreaksi, venäjäksi, espanjaksi ja brasilianportugaliksi, mutta kaikki esimerkit eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Viihde

Voit hakea elokuvia, TV-ohjelmia, artisteja tai kappaleita niiden nimen perusteella:

• "Batman" tai "Robin Hood".
  • ”Ghostbusters” tai ”Game of Thrones”.
  • ”Billie Jean”.
  • ”Matt Damon” tai ”Madonna”.

Voit myös

• hakea sisältöä, jossa esiintyy tietty näyttelijä – sano esimerkiksi "Näytä Meryl Streepin elokuvia"
  • hakea tietystä tyylilajista – sano esimerkiksi "Romanttiset komediat"
  • etsiä tietoa elokuvien esitysajoista – sano esimerkiksi "Näytä lähellä esitettävät elokuvat" tai "Näytä Tennispalatsissa esitettävät elokuvat".

Faktat ja nopeat vastaukset

• Kellonaika: "Paljonko kello on Lontoossa?"
  • Sää: "Millainen sää on Seattlessa?"
  • Tietokilpailukysymykset: "Mikä on Romanian väkiluku?", "Kuinka korkea Kilimanjaro on?" tai "Missä Albert Einstein syntyi?"
  • Laskutehtävät: "Paljonko on 34 kertaa 94?"
  • Urheilutulokset ja aikataulut: ”Mikä oli Tappara–HIFK-pelin lopputulos?”
  • Kuvat: "Näytä kuvia Golden Gate ‑sillasta."

Mitkä sovellukset näkyvät hakutuloksissa

Saatat nähdä hakutuloksia myös Android TV:hen asentamistasi sovelluksista. Nämä tulokset näkyvät omalla rivillään. Jotkin hakutulokset ovat käytettävissä muutamassa eri sovelluksessa. Kun valitset sisällön, voit valita käytettävän sovelluksen.

Sopimattomien tai seksiin viittaavien kuvien estäminen SafeSearchin avulla

SafeSearch voi auttaa sinua estämään sopimattomat tai seksiin viittaavat kuvat Googlen hakutuloksista. SafeSearch-suodatin ei ole sataprosenttisen tarkka, mutta sen avulla voit estää suurimman osan aikuisille tarkoitetusta sisällöstä. Lue lisää SafeSearchin toiminnasta.

SafeSearchin ottaminen käyttöön ja käytöstä poistaminen

Huom. SafeSearch otetaan näin käyttöön vain Android TV:ssä.

1. Vieritä Android TV:n aloitusnäyttöä alaspäin, kunnes Asetukset Asetukset tulee näkyviin.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Haku Hae.
  4. Valitse SafeSearch-suodatin SafeSearch-suodatin
  5. Valitse Käytössä tai Pois käytöstä.
Hakutuloksissa näkyvien sovellusten muuttaminen

Voit valita, mistä sovelluksista näkyy sisältöä haussa. Jos sovellus ei ole haettavissa, et näe sen sisältöä hakutuloksissa.

Haettavien sovellusten käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Android TV ‑laitteella Asetukset Asetukset .
  2. Valitse Google ja sitten Haettavat sovellukset.
  3. Ota sovellus käyttöön tai poista se käytöstä.