Förstå hur Android TV-tjänster använder din data

Vissa Android TV-tjänster använder din data för att köra Android TV.

Så hanterar Android TV Launcher din data

Android TV Launcher startar alla aktiviteter på Android TV-enheter med Android 7 eller tidigare.

Google samlar in viss information för att tillhandahålla tjänsten Android TV Launcher. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Android TV Launcher kan till exempel samla in följande:

• Ungefärlig plats, enhets-id:n eller andra id:n, appinteraktioner och andra åtgärder samlas in för appfunktioner, analyser, annonsering eller marknadsföring samt för anpassning.
  • Kraschloggar och diagnostik samlas in i analyssyfte.

Data krypteras när den skickas.

Läs mer om dataåtkomst i hjälpcentret för integritet.

Så hanterar Android TV Home din data

Android TV Home startar alla aktiviteter på Android TV-enheter med Android 8 eller tidigare.

Google samlar in viss information för att tillhandahålla tjänsterna för Android TV Home. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Android TV Home kan till exempel samla in följande:

• Ungefärlig plats, användar-id:n, enhets-id:n eller andra id:n, appinteraktioner och andra åtgärder samlas in för appfunktioner, analyser, annonsering eller marknadsföring samt för anpassning.
  • Kraschloggar och diagnostik samlas in i analyssyfte.
  • Användarens feedbackdata används i analyssyfte.

Data krypteras när den skickas.

Du kan begära borttagning av insamlad data från Mitt konto. Läs mer om dataåtkomst i hjälpcentret för integritet.

Så hanterar Android TV Core Services din data

Android TV Core Services tillhandahåller viktiga systemfunktioner, som aviseringar på Android TV-enheter.

Google samlar in viss information för att tillhandahålla Android TV Core Services. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Android TV Core Services kan till exempel samla in följande:

• Ungefärlig plats, enhets-id:n eller andra id:n, appinteraktioner och andra åtgärder samlas in för appfunktioner, analyser, annonsering eller marknadsföring samt för anpassning.
  • Kraschloggar och diagnostik samlas in i analyssyfte.
  • Användarens feedbackdata används i analyssyfte.

Data krypteras när den skickas.

Läs mer om dataåtkomst i hjälpcentret för integritet.

Så hanterar Android TV Remote Service din data

Android TV Remote Service hanterar ljudinteraktioner när du använder en fysisk fjärrkontroll och låter dig använda en telefon eller surfplatta med Android som fjärrkontroll till Android TV.

Google samlar in viss information för att tillhandahålla Android TV Remote Service. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Android TV Remote Service kan till exempel samla in följande:

• Appinteraktioner, andra åtgärder, kraschloggar, diagnostik och enhets-id:n för appfunktioner och analyser.

Data krypteras när den skickas.

Läs mer om hur du får åtkomst till och raderar din data.