Förstå rekommendationer på Android TV

Filmer och tv-program kan rekommenderas för dig utifrån Att se-listan, vad du har tittat på och vilka streamingtjänster som har anslutits till ditt Google-konto.

Så fungerar rekommendationer

Om du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat webb- och appaktivitet ger Google rekommendationer utifrån flera faktorer, till exempel

• vad du lägger till i Att se-listan
  • vad du har tittat på i Google TV och Android TV
  • innehåll som du har köpt eller hyrt på YouTube, Google TV och Android TV
  • vilka streamingtjänster du har valt
  • vad du har sökt efter i underhållningsväg på Google Sök eller med Google-assistenten
  • specifika titlar som du har gillat eller ogillat på Google TV eller Google Sök
  • trailers du har sett på YouTube
  • vilket innehåll som är populärt i din region.

Tips!

• Du kan nollställa rekommendationerna genom att radera tidigare aktivitet och data.
  • Du kan sedan få nya rekommendationer utifrån ny aktivitet.
  • Du kan även inaktivera Webb- och appaktivitet om du inte vill få anpassade rekommendationer.

Återställa rekommendationer

Ta bort aktivitet i en streamingtjänst

1. Öppna en webbläsare på enheten.
  2. Öppna sidan Min aktivitet.
  3. Sök efter streamingtjänsten.
  4. Välj Mer More följt av Radera.

Radera aktivitet på Google TV eller Android TV

1. Öppna en webbläsare på enheten.
  2. Öppna Min aktivitet.
  3. Sök efter Google TV eller Android TV.
  4. Välj Mer More följt av Radera.

Ta bort historiken för Att se-listan

1. Öppna en webbläsare på enheten.
  2. Besök google.com/save.
  3. Välj Att se-lista.
  4. Välj Mer More uppe till höger följt av Välj.
  5. Klicka på Ta bort följt av Ta bort.

Tips! Om du lägger till något igen på Att se-listan kan Google ge dig rekommendationer utifrån det.

Ta bort streamingtjänster

På en Android-telefon:

1. Öppna Google TV .
  2. Tryck på menyn eller på profilbilden eller initialen högst upp.
  3. Tryck på Hantera tjänster.
  4. Välj de sparade tjänster som du vill ta bort från Google-kontot.
  5. Tryck på Nästa följt av Klar.

På en Android TV-enhet:

1. Scrolla till Inställningar högst upp på Android TV-enheten.
  2. Välj Konton och inloggning.
  3. Välj ditt Google-konto.
  4. Välj Dina tjänster.
  5. Välj de sparade tjänster som du vill ta bort från Google-kontot.