Advertentie-instellingen wijzigen voor je Android TV

Je Android TV-apparaat heeft een unieke advertentie-ID. Je kunt je advertentie-ID op elk moment resetten of verwijderen. Met de advertentie-ID kunnen apps op je apparaat een meer gepersonaliseerde advertentiebeleving bieden. Meer informatie over gepersonaliseerde advertenties op Google

Belangrijk: Je kunt advertenties niet uitzetten, maar je kunt het gebruik van je advertentie-ID voor gepersonaliseerde advertenties in geïnstalleerde apps beheren.

De advertentie-ID resetten op je Android TV

Belangrijk: Als je de advertentie-ID van je apparaat reset, wordt de huidige ID vervangen door een nieuwe. Apps kunnen je nog steeds gepersonaliseerde advertenties sturen, maar de advertenties zijn misschien een tijdje minder relevant voor je.

1. Ga op je Android TV naar het startscherm.
  2. Selecteer bovenaan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Apparaat en dan Voorkeuren en dan Over.
  4. Selecteer Juridische informatie en dan Advertenties en dan Advertentie-ID resetten.

De advertentie-ID verwijderen op je Android TV

Belangrijk: Als je de advertentie-ID van je apparaat verwijdert, wordt er geen nieuwe ID toegewezen. Apps kunnen je nog steeds advertenties sturen, maar de advertenties zijn misschien minder relevant voor je. Je krijgt geen advertenties op basis van deze advertentie-ID, maar je kunt wel advertenties krijgen op basis van andere factoren, zoals de informatie die je met apps hebt gedeeld. Je kunt altijd een nieuwe advertentie-ID maken.

1. Ga op je Android TV naar het startscherm.
  2. Selecteer bovenaan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Apparaat en dan Voorkeuren en dan Over.
  4. Druk 2 keer op de D-pad om de focus op Advertentie-ID verwijderen te plaatsen. Druk daarna op Selecteren.