Stapsgewijze navigatie gebruiken

Android Auto biedt je onder andere navigatie met spraakbegeleiding, geschatte aankomsttijden, live verkeersinformatie en rijbaanaanwijzingen met Google Maps of je favoriete navigatie-app.

Routes opvragen via spraakopdrachten
  1. Zeg 'Hey Google' of selecteer de microfoon Spreken.
  2. Vertel Android Auto waar je naartoe wilt gaan. Een paar voorbeelden van wat je kunt zeggen:
  3. Als er meerdere locaties beschikbaar zijn, kies je de gewenste locatie en volg je de route naar je bestemming.

Terwijl je navigeert op Google Maps, kun je Instellingen Instellingen openen om onder meer je routeopties en weergaveopties aan te passen. Als je geparkeerd staat, kun je deze instellingen ook aanpassen in de Google Maps-app op je telefoon.

Zo stop je de navigatie:

1. Zeg 'Hey Google' of tik op de microfoon Spreken.

2. Zeg 'Stop de navigatie' of 'Annuleer de navigatie'.

Routes opvragen via het scherm

Er zijn 3 snelle opties om een bestemming te selecteren met Google Maps.

• Recent toont plaatsen waar je recent bent geweest en suggesties op basis van je recente zoekopdrachten op Google Maps.

• In Categorieën kun je kiezen uit opties zoals tankstations, cafés en meer.

• Opgeslagen locaties toont de locaties die je in je Google Maps-account hebt opgeslagen.

Volg in Android Auto deze stappen om een bestemming in te stellen met Google Maps:

1. Tik op Zoeken of het icoon .
  2. Selecteer Recent, Categorieën of Opgeslagen.
  3. Selecteer een resultaat om de navigatie te starten.
Een bestemming typen

Zet je auto in de parkeerstand (P). Met Android Auto kun je pas je bestemming typen nadat je dit hebt gedaan.

1. Open Google Maps Maps of je favoriete navigatie-app.
  2. Je kunt Thuis of Werk selecteren als je deze adressen in je Contacten hebt. Of selecteer Zoeken  als je het toetsenbord wilt openen op het autoscherm of op je mobiele apparaat.
  3. Geef je bestemming op. Je kunt bijvoorbeeld typen:
    • Union Square, San Francisco
    • Philz Coffee
    • 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, VS
  4. Als er meerdere locaties beschikbaar zijn, kies je de gewenste locatie en volg je de route naar je bestemming.
Verkeersinformatie opvragen

Als je navigeert met Google Maps, zie je verkeersinformatie met kleurcodering op snelwegen en wegen waarvoor informatie beschikbaar is. Zo zet je verkeersinformatie aan of uit:

1. Tik op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Verkeer.
  3. Als je verkeersinformatie wilt aanzetten, tik je op de schakelaar om deze op Uit te zetten.
  4. Als je verkeersinformatie wilt uitzetten, tik je op de schakelaar om deze op Aan te zetten.