Als je de Android Auto-app op je telefoonscherm hebt gebruikt, moet je overschakelen naar de rijstand van de Google Assistent, een nieuwe, geïntegreerde rijfunctionaliteit. Als je auto werkt met Android Auto, kun je nog steeds rechtstreeks verbinding maken met het scherm van je auto.   Bekijk meer informatie over andere manieren waarop Google je rit kan verbeteren.

Aan de slag met Android Auto

Met Android Auto kun je apps gebruiken op je telefoonscherm of het scherm in je auto, zodat je je kunt focussen op het rijden. Je kunt verschillende functies gebruiken, zoals navigatie, kaarten, telefoongesprekken, sms'jes en muziek.

Als je voertuig niet geschikt is voor Android Auto op het autoscherm, kun je veel van dezelfde taken uitvoeren met de rijstand van de Google Assistent op je telefoon. Neem contact op met de fabrikant van je auto voor meer informatie over de compatibiliteit van je auto met Android Auto op het autoscherm.
Belangrijk: Android Auto is niet beschikbaar op apparaten met Android (Go-editie).

Wat u nodig heeft

Android Auto op het scherm van uw auto (met een USB-kabel)
Android Auto op het scherm van uw auto (draadloos)
  • Een geschikte Android-telefoon met een actief data-abonnement, ondersteuning voor wifi van 5 GHz en de nieuwste versie van de Android Auto-app. Draadloze projectie is mogelijk met de volgende Android-versies:
    • Elke telefoon met Android 11.0.
    • Een smartphone van Google of Samsung met Android 10.0.
    • Een Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ of Note 8, met Android 9.0.
  • Een geschikte auto of stereo. Nagaan of je auto of stereo werkt met Android Auto

Tips:

• Neem contact op met de fabrikant om te achterhalen of je telefoon ondersteuning biedt voor wifi van 5 GHz.
    • In de EU moet je smartphone voldoen aan aanvullende wettelijke vereisten om wifi van 5 GHz te gebruiken in de auto. Voor Google-smartphones moeten de Pixel 3 en nieuwere modellen voldoen aan deze vereiste.
  • Als je wilt weten of je specifieke automodel geschikt is voor draadloze verbinding met Android Auto, neem je contact op met je autofabrikant.

Android Auto op het scherm van uw telefoon

• Een Android-telefoon met Android 8.0 (Oreo) of hoger, een actief data-abonnement en de nieuwste versie van de Android Auto-app. Voor de beste prestaties raden we aan dat je telefoon de nieuwste versie van Android heeft.
  • Optioneel:
    • Een automontagesteun voor je telefoon.
    • Een USB-kabel om op te laden.
Waar te gebruiken
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Bolivia
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Guatamala
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Italië
  • Japan (draadloos niet ondersteund)
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Rusland
  • Singapore
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkije
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Venezuela

De meeste functies werken niet als u Android Auto buiten deze landen gebruikt.