Aan de slag met Android Auto

Met Android Auto kun je apps gebruiken op het autoscherm, zodat je je kunt focussen op het rijden. Je kunt verschillende functies gebruiken, zoals navigatie, kaarten, telefoongesprekken, sms'jes en muziek.

Neem contact op met de fabrikant van je auto voor meer informatie over de compatibiliteit van je auto met Android Auto op het autoscherm.

Belangrijk: Android Auto Android Auto is geïntegreerd in telefoons. Je hoeft dit niet te downloaden.

Belangrijk: Android Auto is niet beschikbaar op apparaten met Android (Go-editie).

Wat u nodig heeft

Android Auto op het scherm van uw auto (met een USB-kabel)

Belangrijk: Android Auto Android Auto is geïntegreerd in telefoons. Je hoeft dit niet te downloaden.

Android Auto op het scherm van je auto (draadloos)
  • Een compatibele Android-telefoon met een actief data-abonnement en ondersteuning voor wifi van 5 GHz. Draadloze projectie werkt met deze Android-versies:
    • Elke telefoon met Android 11.0.
    • Een smartphone van Google of Samsung met Android 10.0.
    • Een Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ of Note 8, met Android 9.0.
  • Een compatibele auto of stereo. Nagaan of je auto of stereo werkt met Android Auto

Tips:

• Neem contact op met de fabrikant om te achterhalen of je telefoon ondersteuning biedt voor wifi van 5 GHz.
    • In de EU moet je smartphone voldoen aan aanvullende wettelijke vereisten om wifi van 5 GHz te gebruiken in de auto. Voor Google-smartphones moeten de Pixel 3 en nieuwere modellen voldoen aan deze vereiste.
  • Als je wilt weten of je specifieke automodel compatibel is met draadloze verbinding met Android Auto, neem je contact op met je autofabrikant.

Belangrijk: Android Auto Android Auto is geïntegreerd in telefoons. Je hoeft dit niet te downloaden.

Waar te gebruiken
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Bolivia
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Guatamala
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Rusland
  • Singapore
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkije
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Venezuela

De meeste functies werken niet als u Android Auto buiten deze landen gebruikt.