Bytt til mørk modus eller fargemodus på Android-enheten din

Du kan endre fargevalget for enkelte skjermer og apper på Android-enheten din.

Viktig:

Noen av disse trinnene krever at du trykker på skjermen.

Slå mørkt tema av eller på

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm.
  3. Slå Mørkt tema av eller på.
Tips: Med mørkt tema kan det bli lettere å se det som vises på telefonen, og på noen skjermer sparer det batteri.
Hindre at mørkt tema slås på automatisk
Hvis du ser et mørkt fargevalg, men du ikke har slått på mørkt tema, kan batterisparing være på. Når batterisparing er på, kan mørkt tema slås på automatisk. Med enkelte telefoner slås batterisparing på automatisk når det bare er igjen en viss prosent av batteriet, for eksempel 15 %.

Slå av batterisparing

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Batterisparing og så Slå av nå.

Tips: Du kan ikke bruke batterisparing med lyst tema. Hvis du vil bruke lyst tema, må du slå av batterisparing.

Hindre at batterisparing slås på automatisk
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Batterisparing og så Angi en tidsplan.
  3. Velg Ingen tidsplan.

Løs problemer med apper som vises med mørkt tema

Mørkt tema er ikke tilgjengelig for alle apper.

Viktig: Hvis du slår på mørkt tema for enheten din, eller hvis batterisparing er på, bruker mange apper mørkt tema også.

Slik sjekker du temainnstillingene for apper:

• Hvis mørkt tema er på, men en app fortsatt er lys, er mørkt tema sannsynligvis ikke tilgjengelig for den aktuelle appen.
  • Hvis lyst tema er på, men en app fortsatt er mørk, kan noe av dette være grunnen:
    • Mørk tema er på for appen, selv om det ikke er på for enheten generelt. For å sjekke, åpne innstillingene for appen og se etter «Tema»- eller «Skjerm»-alternativer. Alternativene varierer fra app til app.
    • Appen bruker alltid et mørkt fargevalg, og det går ikke an å bytte.

Endre fargevalget

Når du endrer fargevalget, kan du velge bakgrunnsstil og endre fargene på fanene til noe du liker.
  1. Gå til Innstillinger-appen på telefonen din.
  2. Trykk på Bakgrunn og stil.
    • For å endre fargepaletten for bakgrunnen, trykk på Bakgrunnsfarger og velg fargepaletten du vil bruke.
    • For å endre fargen på fanene til en bestemt farge, trykk på Grunnleggende farger og velg fargen du vil bruke.

Relaterte ressurser

Finn ut hvordan du bruker mørkt tema i disse appene: