Overschakelen naar de donkere of kleurenmodus op je Android-apparaat

Je kunt het kleurenschema van bepaalde schermen en apps wijzigen op je Android-apparaat en -telefoon.

Belangrijk:

Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.

Het donkere thema aan- of uitzetten

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Scherm.
  3. Schakel Donker thema in of uit.
Tip: Met het donkere thema kun je je scherm beter leesbaar maken en kun je op sommige schermen de batterij sparen.
Zorgen dat 'Donker thema' niet meer automatisch wordt ingeschakeld
Als u een donker kleurenschema ziet maar 'Donker thema' niet heeft ingeschakeld, is 'Batterijbesparing' mogelijk ingeschakeld. Als 'Batterijbesparing' is ingeschakeld, kan 'Donker thema' automatisch worden ingeschakeld. Op sommige telefoons wordt 'Batterijbesparing' automatisch ingeschakeld als de batterij van uw telefoon een bepaald percentage bereikt, bijvoorbeeld 15%.

'Batterijbesparing' uitschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Nu uitschakelen.

Tip: Met 'Licht thema' kunt u 'Batterijbesparing' niet gebruiken. Schakel 'Batterijbesparing' uit als u 'Licht thema' wilt gebruiken.

Zorgen dat 'Batterijbesparing' niet meer automatisch wordt ingeschakeld
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Een planning instellen.
  3. Kies Geen planning.

Problemen oplossen met apps die met 'Donker thema' worden weergegeven

'Donker thema' is niet voor alle apps beschikbaar.

Belangrijk: Als u 'Donker thema' inschakelt voor uw apparaat of als 'Batterijbesparing' is ingeschakeld, maken veel apps ook gebruik van 'Donker thema'.

De thema-instellingen van een app controleren:

• Als een app licht is terwijl 'Donker thema' is ingeschakeld, wordt 'Donker thema' waarschijnlijk niet ondersteund door die app.
  • Als een app donker is terwijl 'Licht thema' is ingeschakeld, kan dat de volgende oorzaken hebben:
    • 'Donker thema' is ingeschakeld voor de app, maar niet voor het hele apparaat. Dit kunt u controleren bij de opties voor 'Thema' en 'Scherm' in de instellingen van de app. De specifieke opties verschillen per app.
    • De app gebruikt een donker kleurenschema en dit kan niet worden gewijzigd.

Het kleurenschema wijzigen

Als je het kleurenschema wijzigt, kun je de achtergrondstijl kiezen en de kleur van je tabbladen wijzigen in een kleurenschema dat je prettig vindt.
  1. Ga op je telefoon naar de app Instellingen.
  2. Tik op Achtergrond en stijl.
    • Als je het kleurenpalet van de achtergrond wilt wijzigen, tik je op Achtergrondkleuren en selecteer je het gewenste kleurenpalet.
    • Als je de kleur van je tabbladen wilt wijzigen in een specifieke kleur, tik je op Basiskleuren en selecteer je de kleur die je wilt.

Gerelateerde bronnen

Meer informatie over het gebruik van 'Donker thema' in deze apps: