Een donker kleurenschema gebruiken op uw Android-telefoon

Voor sommige schermen en apps op uw telefoon kunt u het kleurenschema wijzigen. U kunt met 'Donker thema' uw scherm beter leesbaar maken en (voor sommige schermen) de batterij sparen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

'Donker thema' in- of uitschakelen op uw telefoon

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Scherm.
  3. Schakel Donker thema in of uit.
Zorgen dat 'Donker thema' niet meer automatisch wordt ingeschakeld
Als u een donker kleurenschema ziet maar 'Donker thema' niet heeft ingeschakeld, is 'Batterijbesparing' mogelijk ingeschakeld. Als 'Batterijbesparing' is ingeschakeld, kan 'Donker thema' automatisch worden ingeschakeld. Op sommige telefoons wordt 'Batterijbesparing' automatisch ingeschakeld als de batterij van uw telefoon een bepaald percentage bereikt, bijvoorbeeld 15%.

'Batterijbesparing' uitschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Nu uitschakelen.

Tip: Met 'Licht thema' kunt u 'Batterijbesparing' niet gebruiken. Schakel 'Batterijbesparing' uit als u 'Licht thema' wilt gebruiken.

Zorgen dat 'Batterijbesparing' niet meer automatisch wordt ingeschakeld
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Een planning instellen.
  3. Kies Geen planning.

Problemen oplossen met apps die met 'Donker thema' worden weergegeven

'Donker thema' is niet voor alle apps beschikbaar.

Belangrijk: Als u 'Donker thema' inschakelt voor uw apparaat of als 'Batterijbesparing' is ingeschakeld, maken veel apps ook gebruik van 'Donker thema'.

De thema-instellingen van een app controleren:

• Als een app licht is terwijl 'Donker thema' is ingeschakeld, wordt 'Donker thema' waarschijnlijk niet ondersteund door die app.
  • Als een app donker is terwijl 'Licht thema' is ingeschakeld, kan dat de volgende oorzaken hebben:
    • 'Donker thema' is ingeschakeld voor de app, maar niet voor het hele apparaat. Dit kunt u controleren bij de opties voor 'Thema' en 'Scherm' in de instellingen van de app. De specifieke opties verschillen per app.
    • De app gebruikt een donker kleurenschema en dit kan niet worden gewijzigd.

Gerelateerde bronnen

Meer informatie over het gebruik van 'Donker thema' in deze apps: