Tumman teeman tai väriteeman valinta Android-laitteella

Voit muuttaa joidenkin näyttöjen ja sovellusten väriteemaa Android-laitteella ja -puhelimella.

Tärkeää:

Jotkin vaiheet edellyttävät näytön koskettamista.

Tumman teeman laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö.
  3. Laita tumma teema päälle tai pois päältä.
Vinkki: Tumma teema voi helpottaa näytön lukemista ja säästää akkua joillain näytöillä.
Tumman teeman automaattisen käynnistymisen estäminen
Jos näet tumman väriteeman, mutta et laittanut tummaa teemaa päälle, virransäästö voi olla päällä. Kun virransäästö on päällä, tumma teema voi käynnistyä automaattisesti. Joillain puhelimilla virransäästö käynnistyy automaattisesti, kun puhelimen akun varaustaso laskee alle tietyn rajan (esim. 15 %).

Virransäästön laittaminen pois päältä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Virransäästö ja sitten Poista käytöstä nyt.

Vinkki: Et voi käyttää virransäästöä vaalealla teemalla. Jos haluat käyttää vaaleaa teemaa, sinun on laitettava virransäästö pois päältä.

Virransäästön automaattisen käynnistymisen estäminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Virransäästö ja sitten Luo aikataulu.
  3. Valitse Ei aikataulua.

Tummalla teemalla näkyvien sovellusten ongelmien korjaaminen

Tumma teema ei ole käytettävissä kaikilla sovelluksilla.

Tärkeää: Kun laitat tumman teeman päälle laitteella tai kun virransäästö on päällä, myös monet sovellukset käyttävät tummaa teemaa.

Sovelluksen teema-asetusten tarkistaminen:

• Jos tumma teema on päällä mutta sovellus näyttää vaalealta, kyseinen sovellus ei luultavasti tarjoa tummaa teemaa.
  • Jos vaalea teema on päällä mutta sovellus näyttää tummalta, tässä on mahdollisia syitä :
    • Tumma teema on päällä sovelluksessa mutta ei koko laitteella. Tarkista asia avaamalla sovelluksen asetukset ja etsimällä teeman tai näytön valinnat. Tämä vaihtelee sovelluksen mukaan.
    • Sovellus käyttää tummaa väriteemaa, jota ei voi muuttaa.

Väriteeman muuttaminen

Kun vaihdat väriteemaa, voit valita taustakuvan tyylin ja välilehtien värin.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Taustakuva ja tyyli.
    • Jos haluat vaihtaa taustakuvan väripaletin, valitse Taustakuvan värit ja haluamasi väripaletti.
    • Jos haluat muuttaa välilehtesi tietyn värisiksi, valitse Perusvärit ja haluamasi väri.

Muita lähteitä

Katso ohjeet tumman teeman käyttöön näissä sovelluksissa: