Skift til Mørk tilstand eller Farvetilstand på din Android-enhed

Du kan ændre farvesammensætningen for nogle skærme og apps på din Android-enhed og -telefon.

Vigtigt!

Nogle af disse trin kræver, at du trykker på skærmen.

Slå Mørkt tema til eller fra

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Visning.
  3. Slå Mørkt tema til eller fra.
Tip! Mørkt tema kan gøre det nemmere at læse tekst på din skærm og kan spare på batteriet på nogle skærme.
Bloker automatisk visning af Mørkt tema
Hvis du får vist en mørk farvesammensætning, men ikke har aktiveret Mørkt tema, kan det skyldes, at Batterisparefunktion er aktiveret. Mørkt tema aktiveres muligvis automatisk, når Batterisparefunktion er aktiveret. Batterisparefunktion aktiveres automatisk på nogle telefoner, når telefonens batteriniveau kommer under en bestemt procentdel, f.eks. 15 %.

Deaktiver Batterisparefunktion

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Batteri og derefter Batterisparefunktion og derefter Deaktiver nu.

Tip! Du kan ikke bruge Batterisparefunktion i Lyst tema. Hvis du vil bruge Lyst tema, skal du deaktivere Batterisparefunktion.

Bloker automatisk aktivering af Batterisparefunktion
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Batteri og derefter Batterisparefunktion og derefter Angiv en tidsplan.
  3. Vælg Ingen tidsplan.

Løs problemer med apps, der vises med Mørkt tema

Mørkt tema kan ikke bruges i alle apps.

Vigtigt! Når du aktiverer Mørkt tema på din enhed, eller når Batterisparefunktion er aktiveret, anvender mange apps også Mørkt tema.

Sådan tjekker du temaindstillinger for en app:

• Hvis Mørkt tema er aktiveret, men en app er lys, tilbyder appen sandsynligvis ikke Mørkt tema.
  • Hvis Lyst tema er aktiveret, men en app er mørk, kan det skyldes følgende:
    • Mørkt tema er aktiveret for appen, men ikke for hele enheden. Du kan tjekke dette ved at åbne appens indstillinger og finde valgmulighederne for "Tema" eller "Visning". Specifikke oplysninger varierer fra app til app.
    • Appen bruger en mørk farvesammensætning, som ikke kan ændres.

Skift farvesammensætningen

Når du ændrer farvesammensætningen, kan du vælge baggrundens stil og ændre farven på dine faner til den farvesammensætning, du foretrækker.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Baggrund og stil.
    • Du kan ændre farvepaletten på din baggrund ved at trykke på Baggrundsfarver og vælge den ønskede farvepalet.
    • Du kan ændre farven på dine faner til en bestemt farve ved at trykke på Standardfarver og vælge den ønskede farve.

Relaterede ressourcer

Se, hvordan du bruger Mørkt tema i disse apps: