Forhindre at andre bruker enheten din uten tillatelse

Du kan konfigurere telefonen din sånn at ingen andre kan bruke den hvis den tilbakestilles til fabrikktilstand uten din tillatelse. Hvis den beskyttede telefonen din for eksempel blir stjålet og tømt, kan bare noen med Google-kontoen eller skjermlåsen din bruke den.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.1 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Konfigurer telefonbeskyttelse

1. Legg til en Google-konto på telefonen din: Legg til Google-kontoen din på telefonen for å forhindre at andre bruker den hvis den blir tømt. Finn ut hvordan du legger til Google-kontoen din på telefonen.
  2. Angi en skjermlås: Angi en skjermlås for å hindre at andre bruker eller tømmer telefonen din. Finn ut hvordan du angir en skjermlås.

Tips: Hvis du ikke har angitt en skjermlås, kan du muligens låse telefonen din eksternt med Finn enheten min. Finn ut hvordan du bruker Finn enheten min.

Slå av telefonbeskyttelse

For å slå av telefonbeskyttelsen, fjern Google-kontoen din fra telefonen. Finn ut hvordan du fjerner kontoer.

Hvis du har utvikleralternativer slått på, kan du også slå av telefonbeskyttelse fra Innstillinger-appen på telefonen. Trykk på System Og så Utvikleralternativer Og så OEM-opplåsing. Skriv deretter inn PIN-koden og trykk på Slå på.

Du må bekrefte eierskapet ditt etter tilbakestilling til fabrikkstandard

For å tilbakestille en beskyttet telefon til fabrikkstandard må du enten låse opp skjermen eller skrive inn passordet til Google-kontoen din. Dette sikrer at bare du eller personer du stoler på, kan starte tilbakestillingen.

Du må låse opp skjermen eller skrive inn informasjonen for Google-kontoen din hvis du vil gjøre noe av følgende:

• Slett dataene på telefonen din med Innstillinger-appen:
    Du blir bedt om å oppgi skjermlåsen før du tilbakestiller.
  • Tilbakestill telefonen ved å bruke knappene:
    Hvis du tilbakestiller telefonen din ved å bruke knappene (gjenopprettingsmodus), må du oppgi PIN-koden, passordet eller mønsteret. Du ser også et alternativ for å bruke Google-kontoen som var på telefonen din før du tilbakestilte den.
  • Tilbakestill telefonen din eksternt med Finn enheten min:
    Hvis du tilbakestiller telefonen din eksternt med Finn enheten min, må du skrive inn et Google-brukernavn og passord som er knyttet til telefonen.

Viktig: Du kan logge på med hvilken som helst Google-konto som tidligere er lagt til og synkronisert med telefonen som en konto eller bruker, men ikke som gjest. Hvis du ikke kan oppgi denne informasjonen under konfigureringen, kan du ikke bruke telefonen i det hele tatt etter tilbakestilling til fabrikkstandard. Hvis du ikke kan logge på Google-kontoen din, kan du få hjelp til pålogging.