Laitteen luvattoman käytön estäminen

Voit määrittää laitteen niin, että muiden on vaikeampi käyttää sitä, jos sen tehdasasetukset palautetaan ilman lupaasi. Jos suojattu laite esimerkiksi varastetaan ja tyhjennetään, sen käyttö onnistuu vain antamalla Google-tilisi tiedot tai näytön lukitustapasi.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Laitteen suojauksen määrittäminen

1. Lisää Google-tili laitteellesi: Jos haluat estää muita käyttämästä laitettasi, jos se tyhjennetään, lisää Google-tilisi laitteellesi. Näin lisäät Google-tilin Androidilla.
  2. Näytön lukituksen käyttöönotto: Voit estää muita käyttämästä laitettai tai tyhjentämästä sen tietoja ottamalla käyttöön näytön lukituksen. Lue lisää näytön lukituksen määrittämisestä.

Vinkki: Jos et ole ottanut käyttöön näytön lukitusta, saatat voida lukita laitteen etänä Paikanna laite ‑toiminnolla. Lue lisää Paikanna puhelin ‑toiminnon käytöstä.

Laitteen suojauksen poistaminen käytöstä

Voit poistaa laitteesi suojauksen käytöstä poistamalla Google-tilisi laitteesta. Lue lisää tilien poistamisesta.

Jos olet laittanut kehittäjäasetukset päälle, voit laittaa suojauksen pois päältä myös laitteen Asetukset-sovelluksen kautta. Valitse Järjestelmä Ja sitten Kehittäjäasetukset Ja sitten OEM:n lukituksen avaus. Lisää sitten PIN-koodi ja valitse Ota käyttöön.

Omistajuuden vahvistaminen tehdasasetusten palautuksen jälkeen

Jotta voit palauttaa suojatun laitteen tehdasasetukset, sinun täytyy joko avata sen näytön lukitus tai antaa Google-tilisi salasana. Näin varmistetaan, että laitteen voit nollata vain sinä tai henkilö, johon luotat.

Seuraavissa tapauksissa sinun täytyy avata näytön lukitus tai antaa Google-tilisi tiedot:

• Laitteen datan tyhjentäminen Asetukset-sovelluksella: Sinua pyydetään avaamaan näytön lukitus ennen tehdasasetusten palautusta.
  • Laitteen tehdasasetusten palauttaminen painikkeilla: Jos palautat laitteen tehdasasetukset painikkeilla (palautustilassa), sinun on syötettävä PIN-koodi, salasana tai kuvio. Voit halutessasi myös käyttää Google-tiliä, joka oli laitteellasi ennen tehdasasetusten palauttamista.
  • Laitteen tehdasasetusten palauttaminen Paikanna laite ‑etäyhteydellä: Jos palautat laitteen tehdasasetukset etänä Paikanna laite ‑toiminnolla, sinun on syötettävä kyseiseen puhelimeen liittyvä Google-käyttäjänimi ja ‑salasana.

Tärkeää: Voit kirjautua sisään millä tahansa Google-tilillä, joka on aiemmin lisätty laitteelle ja synkronoitu, kunhan kyse ei ole vierasprofiilista. Jos sinulla ei ole tarvittavia kirjautumistietoja, et voi käyttää laitetta ollenkaan tehdasasetusten palautuksen jälkeen. Jos et voi kirjautua Google-tilillesi, saat apua kirjautumiseen täältä.

Muita lähteitä