Undgå, at andre bruger din enhed uden tilladelse

Du kan indstille din enhed til at forhindre andre i at bruge den, hvis fabriksindstillingerne gendannes uden din tilladelse. Hvis din beskyttede enhed f.eks. blev stjålet og ryddet, ville det kun være en person med din Google-konto eller skærmlås, der kunne bruge den.

Bemærk! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 8.1 eller nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Konfigurer enhedsbeskyttelse

1. Tilføj en Google-konto på din enhed: Føj din Google-konto til din enhed for at forhindre andre i at bruge enheden, hvis den bliver ryddet. Se, hvordan du tilføjer din Google-konto på en Android-enhed.
  2. Konfigurer en skærmlås: Konfigurer en skærmlås for at forhindre andre i at bruge eller rydde din enhed. Se, hvordan du konfigurerer en skærmlås.

Tip! Hvis du ikke har konfigureret en skærmlås, kan du muligvis låse din enhed via fjernadgang med Find min enhed. Se, hvordan du bruger Find min enhed.

Deaktiver enhedsbeskyttelse

Du kan deaktivere enhedsbeskyttelse ved at fjerne din Google-konto fra din enhed. Se, hvordan du fjerner konti.

Hvis du har aktiveret Indstillinger for udviklere, kan du også deaktivere enhedsbeskyttelse i appen Indstillinger på din enhed. Tryk på System Og så Indstillinger for udviklere Og så OEM-oplåsning. Angiv derefter din pinkode, og tryk på Aktivér.

Regn med at skulle bekræfte dit ejerskab efter gendannelse af fabriksindstillingerne

Hvis du vil gendanne fabriksdataene på en beskyttet enhed skal du enten låse skærmen op eller angive adgangskoden til din Google-konto. Dette sikrer, at det er dig eller en anden bruger, du har tillid til, der udfører gendannelsen.

Regn med at skulle låse skærmen op eller angive oplysningerne til din Google-konto, hvis du:

• Rydder enhedens data via appen Indstillinger: Du bliver bedt om at angive din skærmlås, før du nulstiller.
  • Nulstiller din enhed via knapperne: Hvis du nulstiller din enhed med knapperne på den (gendannelsestilstand), skal du angive din pinkode, din adgangskode eller dit mønster. Du får også mulighed for at bruge den Google-konto, der var på din enhed, før du nulstillede den.
  • Nulstiller din enhed via fjernadgang med Find min enhed: Hvis du nulstiller din enhed via fjernadgang ved hjælp af Find min enhed, skal du angive et Google-brugernavn og en adgangskode, der er knyttet til enheden.

Vigtigt! Du kan logge ind med en hvilken som helst Google-konto, der tidligere er føjet til enheden og synkroniseret med den som en konto eller bruger, men ikke som gæst. Hvis du ikke kan angive disse oplysninger under konfigurationen, kan du slet ikke bruge enheden efter gendannelsen af fabriksindstillingerne. Hvis du ikke kan logge ind på din Google-konto, kan du få hjælp til at logge ind.