Tilin synkronointiongelmien korjaaminen

Jos puhelimellasi on ongelmia tietojen synkronoinnissa Google-tilillesi, voit nähdä siitä kertovan ilmoituksen ("Synkronoinnissa on tällä hetkellä ongelmia. Palvelu palaa käyttöön hetken kuluttua.") tai synkronointiongelmien kuvakkeen Synkronointiongelma.

Useimmat synkronointiongelmat ovat väliaikaisia. Tavallisesti tietojen synkronointi jatkuu muutaman minuutin kuluttua. Jos synkronointiongelmat kuitenkin jatkuvat, kokeile seuraavia ohjeita.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Google-tilin manuaalinen synkronointi

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Jos puhelimellasi on useita käyttäjätilejä, kosketa synkronoitavaa tiliä.
  4. Valitse Tilin synkronointi.
  5. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Synkronoi nyt.

Yleisiä synkronointiratkaisuja

Yritä synkronoida tiedot manuaalisesti kunkin vaiheen jälkeen, jotta näet, onko ongelma ratkennut.

Perusvianmääritys

Automaattisen synkronoinnin tilan tarkistaminen

Jos haluat synkronoinnin tapahtuvan automaattisesti, pidä automaattinen synkronointi käytössä.Lue lisää sovellusten ja tilien automaattisesta synkronoinnista..

Internetyhteyden toimivuuden tarkistaminen
Tärkeää: Synkronoinnin käyttöön tarvitaan internetyhteys.

Voit testata yhteyden avaamalla selaimen (esim. Chrome tai Firefox) ja lataamalla jonkin verkkosivuston. Jos sivusto ei lataudu tai yhteyden muodostaminen ei onnistu, lue lisää yhteyden muodostamisesta Wi-Fi-verkkoon tai yhteyden muodostamisesta mobiiliverkkoon.

Tiliongelmien tarkistaminen

Tärkeää: Sinun on voitava kirjautua sisään Google-tilillesi, jotta synkronointi toimii.

Varmista, että voit kirjautua Google-tilillesi muilla tavoin ja toisella laitteella. Yritä esimerkiksi tarkistaa Gmail-sähköpostisi tietokoneen selaimella.

• Jos sisäänkirjautuminen onnistuu, ongelma on puhelimessa. Kokeile seuraavaa keinoa.
  • Jos et voi kirjautua sisään, tililläsi saattaa olla ongelma. Lue ohjeita tilille kirjautumiseen.
Android-päivitysten tarkistaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.

Edistyneet vianetsintäkeinot

Tilin synkronoinnin pakottaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Vaihtoehto 1: Päivämäärän ja ajan asetusten muuttaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Päivämäärä ja aika.
  3. Poista käytöstä Automaattinen päivämäärä ja aika ja Automaattinen aikavyöhyke.
  4. Muuta päivämäärä ja aika manuaalisesti virheellisiksi.
  5. Siirry aloitusnäytölle. Lue lisää puhelimella siirtymisestä.
  6. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Ja sitten Järjestelmä  Päivämäärä ja aika uudelleen.
  7. Korjaa päivämäärä ja aika manuaalisesti niin, että ne ovat oikein.
  8. Ota käyttöön Automaattinen päivämäärä ja aika ja Automaattinen aikavyöhyke.

Vaihtoehto 2: Synkronoinnin pakottaminen Puhelin-sovelluksen avulla (vain puhelimet)

1. Avaa puhelimen Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Näppäimistö Näppäimistö.
  3. Syötä *#*# CHECKIN #*#* (*#*#2432546#*#*).
  4. Näet ilmoituksen, jossa kerrotaan sisäänkirjautumisen onnistuneen. Tämä viesti tarkoittaa, että puhelimen synkronointi onnistui. Jos et näe ilmoitusta heti, kosketa vihreää puhelinkuvaketta Vastaa puheluun.
Välimuistin ja tietojen tyhjentäminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Vaihe 1: Varmuuskopioi yhteystiedot

1. Avaa puhelimen Yhteystiedot-sovellus.
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Vie. Valitse tarvittaessa Salli.
  4. Valitse sijainti, esimerkiksi Drive.
  5. Valitse Tallenna.

Vaihe 2: Tyhjennä välimuistiin tallennettu data

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tallennustila.
  3. Valitse Muut sovellukset
  4. Valitse Yhteystiedot Ja sitten Tyhjennä välimuisti.

Vaihe 3: Palauta yhteystiedot

1. Avaa puhelimen Yhteystiedot-sovellus.
  2. Valitse Valikko Valikko Ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tuo Ja sitten .vcf-tiedosto.
  4. Valitse viemäsi .vcf-tiedosto.