Synkronisera appar med Google-kontot

Du kan hantera hur dina appar synkroniserar meddelanden, e-post och annan data på ditt Google-konto.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Vad synkronisering innebär

När telefonen synkroniseras uppdateras data i appar från Google och du får aviseringar om uppdateringar.

Vilka appar synkroniseras?

Som standard synkroniseras appar från Google med Google-kontot automatiskt. Du kan inaktivera och aktivera automatisk synkronisering för enskilda appar från Google. Vilka andra appar som kan synkroniseras beror på appen.

Kontrollera vilka appar från Google som kan synkroniseras automatiskt
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Konton. Tryck på Användare och konton om Konton inte visas.
  3. Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill använda.
  4. Tryck på Kontosynkronisering.
  5. Titta på listan över dina appar från Google och när de senast synkroniserades.
Kontrollera andra appar som inte gick att synkronisera

Viktigt! Om en app inte visas under Konton i appen Inställningar på telefonen kan den inte synkroniseras automatiskt med Google-kontot.

Titta i dessa appars inställningsmeny om det finns alternativ för inloggning eller synkronisering. Läs mer om hur du ändrar appbehörigheter.

Inaktivera automatisk synkronisering

Inaktivera automatisk synkronisering för vissa Google-appar
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Konton. Tryck på Användare och konton om Konton inte visas.
  3. Om du har mer än ett konto på telefonen trycker du på det du vill synkronisera.
  4. Tryck på Kontosynkronisering.
  5. Inaktivera de appar som inte ska synkroniseras automatiskt.

Tips! Du tar inte bort appen genom att inaktivera den automatiska synkroniseringen. Det innebär bara att dina uppgifter inte uppdateras automatiskt i appen.

Inaktivera automatisk synkronisering för ditt Google-konto
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Konton. Tryck på Användare och konton om Konton inte visas.
  3. Inaktivera Synkronisera data automatiskt.

Tips! Du kan spara batteritid genom att stänga av automatisk synkronisering. Om du vill återgå till automatisk synkronisering när du har laddat batteriet aktiverar du det på nytt.

Synkronisera kontot automatiskt

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Konton. Tryck på Användare och konton om Konton inte visas.
  3. Om du har mer än ett konto på telefonen trycker du på det du vill synkronisera.
  4. Tryck på Kontosynkronisering.
  5. Tryck på Mer Mer Följt av Synkronisera nu.

Tips! Med manuell synkronisering uppdateras dina kontouppgifter för alla appar från Google, även för appar där automatisk synkronisering har inaktiverats.