Lägga till appar, genvägar och widgetar på startskärmarna

Du kan anpassa startskärmarna för att snabbt komma åt ditt favoritinnehåll. Du kan lägga till och ordna

• appar
  • genvägar till innehåll i appar
  • widgetar som ger dig information utan att du behöver öppna appar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Lägga till på startskärmar

Lägga till en app
  1. Svep uppåt från startskärmens nederkant. Läs mer om hur du öppnar appar
  2. Tryck och dra appen. Bilder av startskärmarna visas.
  3. Dra appen till den plats där du vill ha den. Lyft fingret.
Lägga till genvägar
  1. Tryck länge på appen och lyft sedan fingret. Om det finns genvägar i appen visas en lista.
  2. Tryck länge på genvägen.
  3. Dra genvägen till den plats där du vill ha den. Lyft fingret.

Tips! Tryck på genvägen om du vill använda den utan att lägga till den på startskärmen.

Lägga till eller ändra storlek på en widget

Lägga till en widget

1. Tryck länge på en tom plats på startskärmen.
  2. Tryck på Widgetar Widgetar.
  3. Leta reda på appen som har den widget du vill använda.
  4. Du kan trycka på en app för att visa en lista över tillgängliga widgetar för den.
  5. Tryck länge på en widget. Bilder av startskärmarna visas.
  6. Dra widgeten till önskad plats. Lyft fingret.

Tips! Vissa appar installeras med widgetar. Tryck länge på appen. Tryck sedan på widgetar Widgetar.

Ändra storlek på en widget

1. Tryck länge på widgeten på startskärmen.
  2. Lyft fingret. Om det går att ändra storleken visas prickade ytterlinjer på sidorna.
  3. Dra i prickarna för att ändra storleken på widgeten.
  4. Tryck utanför widgeten när du är klar.

Ordna startskärmarna

Skapa en mapp (grupp)
  1. Tryck länge på en app eller genväg.
  2. Dra appen eller genvägen ovanpå en annan. Lyft fingret.
    • Om du vill lägga till fler drar du var och en av dem ovanpå gruppen.
    • Om du vill ge gruppen ett namn trycker du på gruppen. Tryck sedan på det föreslagna mappnamnet. Du kan också trycka på ett av namnförslagen högst upp på tangentbordet eller skriva namnet som du vill använda.
Flytta en app, genväg, widget eller grupp
  1. Tryck och dra objektet. Bilder av startskärmarna visas.
  2. Dra objektet till den plats där du vill ha det.
  3. Lyft fingret.
Ta bort en app, genväg, widget eller grupp
  1. Tryck länge på objektet.
  2. Dra objektet uppåt till Ta bort Ta bort.
  3. Lyft fingret.

Det kan stå Ta bort, Avinstallera eller både och. Om du väljer Ta bort tas appen endast bort från startskärmen. Om du väljer Avinstallera tas den bort från enheten.

Ordna startsidorna

Lägga till en startskärm
  1. Tryck länge på en app, en genväg eller en grupp.
  2. Dra den åt höger tills en tom startskärm visas.
  3. Lyft fingret.
Ta bort en startskärm
  1. Flytta dina appar, genvägar och widgetar från startskärmen.
  2. När det sista objektet har flyttats tas startskärmen bort.