Androidin aloitusnäytön sisällön muuttaminen

Jos sinulla ei ole sovelluksia avoinna, näet aloitusnäytön. Oletuksena pääaloitusnäytöllä on päivämäärä, säätila ja pari sovellusta.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Aloitusnäytölle siirtyminen

Valitse toinen näistä puhelimestasi riippuen:

• Pyyhkäise ylöspäin näytön alaosasta.
  • Valitse Aloitusnäyttö Aloitusnäyttö tai Aloitusnäyttö Aloitusnäyttö.

Joillain puhelimilla voi olla useita aloitusnäyttöjä. Pyyhkäise oikealle tai vasemmalle, jos haluat siirtyä näytöltä toiselle.

Aloitusnäytön personointi

Sovelluksen vaihtaminen

Löydät näytön alaosasta suosikkisovellusten rivin.

• Poista suosikkisovellus: Kosketa pitkään suosikkisovellusta, jonka haluat poistaa. Vedä sovellus toiseen kohtaan näytöllä.
  • Lisää suosikkisovellus: Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin. Kosketa sovellusta pitkään. Siirrä sovellus tyhjään kohtaan suosikkien joukossa.

Muiden aloitusnäytön asetusten muuttaminen

1. Kosketa pitkään tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä.
  2. Valitse Kotiasetukset.

Aloitusnäytöltä hakeminen

• Valitse Google  kirjoittaaksesi hakusi.
  • Jos haluat sanoa haun ääneen tai pyytää puhelintasi tekemään jotakin, sano Ok Google. Voit myös valita Assistant Assistant. Katso lisätietoja Google Assistantista.

Hakukentän animaatioiden laittaminen päälle tai pois päältä

Aloitusnäytön hakukentässä näkyy joskus animaatioita. Animaatiot ovat tilapäisiä ja liittyvät erikoistapahtumiin, kuten juhlapyhiin.

Näin voit laittaa animaatiot päälle tai pois päältä:

1. Kosketa hakukenttää pitkään.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Valinnat.
  3. Laita Hakukentän tehosteet päälle tai pois päältä.

Muita lähteitä