Ange standardappar eller rensa standardinställningen

Om du har fler än en app med samma funktion kan du välja vilken app som ska användas som standard.  Om du t.ex. har flera fotoredigeringsappar kan du välja vilken av dem som du vill öppna ett foto med.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ange standardappar

Välja när du blir ombedd
  1. Om du blir ombedd att välja vilken app du vill använda trycker du på den önskade appen.
  2. Välj hur ofta du vill använda appen för den här åtgärden: Alltid eller Bara den här gången.
  3. Därefter får du inte frågan om vilken app som ska användas för den åtgärden längre. Rensa bort standardinställningen om du vill att frågan ska visas igen. Läs mer om hur du rensar informationen om standardappar (nedan).
Välja när som helst
Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar Följt av Standardappar.
  3. Tryck på standardappen som du vill ändra.
  4. Tryck på appen som du vill använda som standard.

Rensa en apps standardinställningar

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Tryck på appen som du inte längre vill ha som standard. Om appen inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  4. Tryck på Avancerat Följt av Öppna som standard Följt av Rensa standardinställningar. Om Avancerat inte visas trycker du på Öppna som standard Följt av Rensa standardinställningar.

Nästa gång åtgärden utförs efter att standardinställningarna har rensats blir du tillfrågad om vilken app som ska användas.