Standaard-apps instellen of wissen

Als je meerdere apps hebt die hetzelfde doen, kun je kiezen welke app je standaard wilt gebruiken.  Als je bijvoorbeeld meerdere apps voor fotobewerking hebt, kun je kiezen welke app je wilt gebruiken om een foto te openen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Standaard-apps instellen

Kiezen wanneer dit wordt gevraagd
  1. Als je telefoon vraagt welke app je wilt gebruiken, tik je op de gewenste app.
  2. Kies hoe vaak je de app voor deze actie wilt gebruiken: Altijd of Eén keer.
  3. Je telefoon vraagt niet meer welke app je voor die actie wilt gebruiken. Als je de telefoon dit weer wilt laten vragen, kun je de standaardinstelling wissen. Meer informatie over hoe je de standaardinstellingen wist (hieronder)
Op elk gewenst moment kiezen
Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Standaard-apps.
  3. Tik op de standaardinstelling die je wilt wijzigen.
  4. Tik op de app die je standaard wilt gebruiken.

De standaardinstellingen van een app wissen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app die u niet meer als standaard-app wilt gebruiken. Als u deze niet ziet, tikt u eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Tik op Geavanceerd En dan Standaard openen En dan Standaardwaarden wissen/0}. Als u Geavanceerd niet ziet, tikt u op Standaard openen En dan Standaardwaarden wissen.

Nadat u de standaard-app heeft gewist, vraagt uw telefoon u welke app u wilt gebruiken wanneer u die actie opnieuw uitvoert.