Standaard-apps instellen of wissen

Als u meerdere apps heeft die hetzelfde doen, kunt u kiezen welke app u standaard wilt gebruiken.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Standaard-apps instellen

Kiezen wanneer dit wordt gevraagd

Soms vraagt uw telefoon u welke app u wilt gebruiken. Uw telefoon kan bijvoorbeeld vragen welke app voor fotobewerking u wilt gebruiken om een foto te openen.

Een standaard-app instellen wanneer dit wordt gevraagd

1. Tik op de app die u wilt gebruiken.
  2. Kies hoe vaak u de app voor deze actie wilt gebruiken: Altijd of Eén keer.

Nadat u een standaard-app heeft ingesteld, vraagt uw telefoon u niet meer welke app u wilt gebruiken voor die actie. Als u de telefoon dit weer wilt laten vragen, kunt u de standaardinstelling wissen. Meer informatie over hoe u de standaardinstellingen wist (hieronder).

Op elk gewenst moment kiezen
U kunt bepaalde standaard-apps op elk gewenst moment wijzigen. De beschikbare standaardinstellingen variëren per telefoon en Android-versie.

Op elk gewenst moment een standaard-app instellen:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Standaard-apps.
  3. Tik op de standaardinstelling die u wilt wijzigen.
  4. Tik op de app die u standaard wilt gebruiken.

De standaardinstellingen van een app wissen

Als u een standaardinstelling voor een app gebruikt, kunt u deze instelling wissen.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app die u niet meer als standaard-app wilt gebruiken. Als u deze niet ziet, tikt u eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Tik op Geavanceerd En dan Standaard openen En dan Standaardwaarden wissen/0}. Als u Geavanceerd niet ziet, tikt u op Standaard openen En dan Standaardwaarden wissen.

Nadat u de standaard-app heeft gewist, vraagt uw telefoon u welke app u wilt gebruiken wanneer u die actie opnieuw uitvoert.