Schermvergrendeling instellen op een Android-apparaat

U kunt uw Android-telefoon of -tablet beter beveiligen door een schermvergrendeling in te stellen. Telkens als u het apparaat inschakelt of het scherm activeert, wordt u gevraagd het te ontgrendelen met een pincode, patroon of wachtwoord.

Sommige apparaten kunt u ook ontgrendelen met uw vingerafdruk of automatisch laten ontgrendelen in veilige situaties.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Een schermvergrendeling instellen of wijzigen

Gebruik een pincode, patroon of wachtwoord om ervoor te zorgen dat uw automatische en handmatige back-ups door uw schermvergrendeling worden versleuteld. Meer informatie over hoe u een back-up van gegevens op uw telefoon maakt of deze herstelt.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie. (Als u 'Beveiliging en locatie' niet ziet, tikt u op Beveiliging.)
    • Tik op Schermvergrendeling om een type schermvergrendeling te kiezen.
      1. Als u al een schermvergrendeling heeft ingesteld, moet u uw pincode, patroon of wachtwoord invoeren voordat u een ander type vergrendeling kunt kiezen.
      2. Tik op de vergrendelingsoptie die u wilt gebruiken. Volg de instructies op het scherm.
    • Als u de instellingen van uw schermvergrendeling wilt wijzigen, tikt u naast Schermvergrendeling op Instellingen Instellingen. Onder de instellingen vallen automatische vergrendeling, vergrendeling met de aan/uit-knop en een bericht weergeven op het vergrendelingsscherm.

Schermvergrendelingsopties

Geen vergrendeling

• Geen: Uw apparaat blijft ontgrendeld. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat u snel naar uw startscherm kunt gaan.
  • Vegen: Veeg met uw vinger over het scherm. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat u snel naar uw startscherm kunt gaan.

Standaardvergrendelingen

• Patroon: Teken een eenvoudig patroon met uw vinger.
  • Pincode: Geef vier of meer cijfers op. Langere pincodes zijn meestal veiliger.
  • Wachtwoord: Geef vier of meer letters of cijfers op. Een sterk wachtwoord is de veiligste schermvergrendelingsoptie.

Meer vergrendelingen

Tip: U kunt Smart Lock tijdelijk uitschakelen door afschermen in te schakelen. Meer informatie over afschermen.