Angi skjermlås på Android-enheter

Du kan konfigurere en skjermlås for å beskytte Android-telefonen din eller -nettbrettet ditt mot uautorisert bruk. Hver gang du slår på enheten eller aktiverer skjermen, blir du bedt om å låse opp enheten – vanligvis med PIN-kode, mønster eller passord. Noen enheter kan låses opp med fingeravtrykk.

Viktig:

Angi eller endre en skjermlås

Viktig: For å sikre at de automatiske og manuelle sikkerhetskopiene dine er kryptert med skjermlåsen din, må du bruke en PIN-kode, et mønster eller et passord. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer eller gjenoppretter data på telefonen din

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. For å velge en skjermlåstype, trykk på Skjermlås.
    • Hvis du har angitt en lås allerede, må du legge inn PIN-koden, mønsteret eller passordet før du kan velge en annen lås.
  4. Trykk på skjermlåsalternativet du vil bruke.
  5.  Følg veiledningen på skjermen.

Alternativer for skjermlås

Ingen lås
  • Ingen: Telefonen din forblir ulåst. Dette gir ingen beskyttelse, men du kan åpne startskjermen raskt.
  • Sveip: Sveip fingeren over skjermen. Dette gir ingen beskyttelse, men du kan åpne startskjermen raskt.
Standardlåser
  • PIN-kode: Legg inn minst 4 tall. Vi anbefaler å bruke en 6-sifret PIN-kode for å få bedre sikkerhet. Lengre PIN-koder er ofte sikrere.
  • Mønster: Tegn et enkelt mønster med fingeren.
  • Passord: Legg inn minst 4 bokstaver eller tall. Et sterkt passord er det sikreste skjermlåsalternativet.

Om automatisk bekreftelse av opplåsning

Med automatisk bekreftelse av opplåsning trenger du ikke å trykke på Enter-tasten for å låse opp telefonen. For å slå på denne funksjonen må du velge en PIN-kode med minst 6 sifre. Av sikkerhetshensyn gir vi ingen visuelle hint på skjermen om lengden på PIN-koder som består av mer enn 6 sifre.

Du kan slå automatisk bekreftelse av eller på så lenge du har en PIN-kode på mer enn 6 sifre.

Viktig: Hvis du velger å bruke automatisk bekreftelse av opplåsning, kan det redusere sikkerheten for enheten din.

Du kan konfigurere automatisk bekreftelse av opplåsing i sikkerhetsinnstillingene.

1. Gå til Innstillinger på telefonen din.
  2. Trykk på Sikkerhet og så Skjermlås.
  3. Slå Bekreft automatisk av eller på.

Slå av skjermlåsen

Viktig: Hvis du slår av skjermlåsen, har ikke enheten noen beskyttelse.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Hvis du har angitt en lås allerede, må du legge inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. For å fjerne den nåværende skjermlåsmetoden, trykk på Ingen.