Angi skjermlås på Android-enheter

Du kan angi en skjermlås for å beskytte Android-enheten din. Hver gang du slår enheten på eller aktiverer skjermen, blir du bedt om å låse opp enheten – vanligvis med PIN-kode, mønster eller passord. På noen enheter kan du låse opp med fingeravtrykket ditt.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 10 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Angi eller endre en skjermlås

Viktig: For å sikre at de automatiske og manuelle sikkerhetskopiene dine er kryptert med skjermlåsen din, må du bruke en PIN-kode, et mønster eller et passord. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer eller gjenoppretter data på telefonen din

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. For å velge en skjermlåstype, trykk på Skjermlås.
    • Hvis du allerede har angitt en lås, må du skrive inn PIN-koden, mønsteret eller passordet før du kan velge en annen lås.
  4. Trykk på alternativet for skjermlås som du vil bruke. Følg veiledningen på skjermen.

Alternativer for skjermlås

Ingen lås

• Ingen: Telefonen din forblir ulåst. Dette gir ingen beskyttelse, men du kan åpne startskjermen raskt.
  • Sveip: Sveip fingeren over skjermen. Dette gir ingen beskyttelse, men du kan åpne startskjermen raskt.

Standardlåser