Schermvergrendeling instellen op een Android-apparaat

Je kunt een schermvergrendeling instellen om je Android-telefoon of -tablet te beveiligen. Telkens als je het apparaat inschakelt of het scherm activeert, wordt je gevraagd het te ontgrendelen met een pincode, patroon of wachtwoord. Sommige apparaten kun je ontgrendelen met je vingerafdruk.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Een schermvergrendeling instellen of wijzigen

Belangrijk: Gebruik een pincode, patroon of wachtwoord om ervoor te zorgen dat je automatische en handmatige back-ups door de schermvergrendeling worden versleuteld. Meer informatie over hoe je een back-up van gegevens op je telefoon maakt of deze herstelt.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Schermvergrendeling om een type schermvergrendeling te kiezen.
    • Als je al een schermvergrendeling hebt ingesteld, moet je je pincode, patroon of wachtwoord invoeren voordat je een ander type vergrendeling kunt kiezen.
  4. Tik op de vergrendelingsoptie die je wilt gebruiken. Volg de instructies op het scherm.

Schermvergrendelingsopties

Geen vergrendeling

• Geen: Je telefoon blijft ontgrendeld. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat je snel naar het startscherm kunt gaan.
  • Vegen: Veeg met je vinger over het scherm. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat je snel naar het startscherm kunt gaan.

Standaardvergrendelingen

• Patroon: Teken een eenvoudig patroon met je vinger.
  • Pincode: Geef vier of meer cijfers op. Langere pincodes zijn meestal veiliger.
  • Wachtwoord: Geef vier of meer letters of cijfers op. Een sterk wachtwoord is de veiligste schermvergrendelingsoptie.