Näytön lukituksen käyttöönotto Android-laitteella

Voit lisätä näytön lukituksen, joka suojelee Android-puhelintasi tai ‑tablettiasi. Tällöin sinua pyydetään avaamaan laitteen lukitus esimerkiksi PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla aina, kun käynnistät laitteen tai aktivoit näytön. Joillakin laitteilla voit avata lukituksen sormenjäljellä.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Näytön lukituksen asettaminen tai muokkaaminen

Tärkeää: Varmista PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla, että automaattiset ja manuaaliset varmuuskopiot suojataan näytön lukitustavalla. Lue lisää puhelimen datan varmuuskopioinnista ja palauttamisesta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Valitse näytön lukitustapa valitsemalla Näytön lukitus.
    • Jos olet jo määrittänyt näytön lukituksen, sinun täytyy syöttää PIN-koodi, kuvio tai salasana ennen lukitustavan vaihtamista.
  4. Valitse haluamasi näytön lukitustapa. Seuraa näytön ohjeita.

Näytön lukitusvaihtoehdot

Ei lukitusta

• Ei mitään: Puhelinta ei lukita. Tämä ei paranna laitteen suojausta, mutta nopeuttaa aloitusnäytön avaamista.
  • Pyyhkäisy: Pyyhkäise laitteen näyttöä sormellasi. Tämä ei paranna laitteen suojausta, mutta nopeuttaa aloitusnäytön avaamista.

Vakiolukitustavat

• Kuvio: Piirrä yksinkertainen kuvio sormellasi.
  • PIN-koodi: Lisää koodi, jonka pituus on vähintään neljä numeroa. Pidemmät PIN-koodit ovat yleensä turvallisempia.
  • Salasana: Lisää salasana, jossa on vähintään neljä kirjainta tai numeroa. Vahva salasana on kaikkein turvallisin lukitustapa.