Konfigurer en skærmlås på en Android-enhed

Du kan konfigurere en skærmlås for at hjælpe med at beskytte din Android-telefon eller -tablet mod uautoriseret adgang. Hver gang du tænder din enhed eller aktiverer skærmen, bliver du bedt om at låse enheden op, typisk med en pinkode, et mønster eller en adgangskode. Nogle enheder kan låses op med dit fingeraftryk.

Vigtigt!

Konfigurer eller skift en skærmlås

Vigtigt! Hvis du vil være sikker på, at dine automatiske og manuelle backups krypteres via din skærmlås, skal du bruge en pinkode, et mønster eller en adgangskode.Se, hvordan du sikkerhedskopierer eller gendanner data på din telefon

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed.
  3. Tryk på Skærmlås for at vælge en type skærmlås.
    • Hvis du allerede har konfigureret en lås: Du skal angive din pinkode, dit mønster eller din adgangskode, før du kan vælge en anden lås.
  4. Tryk på den type skærmlås, du vil bruge.
  5.  Følg vejledningen på skærmen.

Valgmuligheder for skærmlås

Ingen lås
  • Ingen: Din telefon forbliver oplåst. Denne mulighed giver ingen beskyttelse, men til gengæld kommer du hurtigt til startskærmen.
  • Stryg: Stryg fingeren hen over skærmen. Denne mulighed giver ingen beskyttelse, men til gengæld kommer du hurtigt til startskærmen.
Standardlåse
  • Pinkode: Angiv mindst 4 tal. Det anbefales dog, at du bruger en 6-cifret pinkode for at øge sikkerheden. Længere pinkoder vil normalt være mere sikre.
  • Mønster: Tegn et simpelt mønster med fingeren.
  • Adgangskode: Angiv mindst 4 bogstaver eller tal. En stærk adgangskode giver den sikreste skærmlåsindstilling.

Om Bekræft oplåsning automatisk

Med Bekræft oplåsning automatisk behøver du ikke at trykke på Enter for at låse din telefon op. Hvis du vil aktivere funktionen, skal du vælge en pinkode på mindst 6 cifre. For at øge din sikkerhed vil det ikke kunne ses på skærmen, at din kode består af mere end 6 cifre, hvis dette er tilfældet.

Du kan aktivere eller deaktivere Bekræft oplåsning automatisk, så længe din pinkode består af mere end 6 cifre.

Vigtigt! Hvis du tilvælger Bekræft oplåsning automatisk, kan det mindske sikkerheden på din enhed.

Du kan konfigurere Bekræft oplåsning automatisk i sikkerhedsindstillingerne.

1. Gå til Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og derefter Skærmlås.
  3. Aktivér eller deaktiver Bekræft oplåsning automatisk.

Deaktiver skærmlås

Vigtigt! Hvis du deaktiverer skærmlåsen, får du ingen beskyttelse på din enhed.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed.
  3. Hvis du allerede har konfigureret en lås, skal du angive din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Hvis du vil fjerne din aktuelle skærmlåsmetode, skal du trykke på Ingen.