Bestanden overzetten tussen uw computer en Android-apparaat

U kunt uw Google-account of een USB-kabel gebruiken om foto's, muziek en andere bestanden over te zetten tussen uw computer en uw telefoon of tablet.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Optie 1: Bestanden verplaatsen via uw Google-account

Nadat u bestanden heeft geüpload naar uw Google-account, kun u deze zowel op uw computer als uw Android-apparaat gebruiken.

Optie 2: Bestanden verplaatsen met een USB-kabel

Windows-computer

Bestanden verplaatsen via USB

1. Ontgrendel uw Android-apparaat.
  2. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de computer.
  3. Tik op uw apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  4. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  5. Er wordt een venster voor bestandsoverdracht geopend op de computer. Hierin kunt u bestanden verslepen.
  6. Werp uw apparaat uit in Windows wanneer u klaar bent.
  7. Koppel de USB-kabel los.

Problemen oplossen met het overzetten van bestanden via USB

• Problemen op uw computer oplossen
    • Controleer in de instellingen van uw computer of Windows nieuwe hardware automatisch detecteert.
    • Start de computer opnieuw op.
  • Problemen op uw Android-apparaat oplossen
  • Problemen met uw USB-verbindingen oplossen
    • Gebruik een andere USB-kabel. Niet alle USB-kabels kunnen worden gebruikt om bestanden over te zetten.
    • Test de USB-poort op uw apparaat door uw apparaat aan te sluiten op een andere computer.
    • Test de USB-poort op uw computer door een ander apparaat aan te sluiten op uw computer.
Mac-computer

Op uw computer moet Mac OS X 10.5 of hoger worden uitgevoerd. Op uw Android-apparaat moet Android 3.0 of hoger worden uitgevoerd.

Bestanden verplaatsen via USB

1. Download en installeer Android File Transfer op uw computer.
  2. Open Android File Transfer. De volgende keer dat u het apparaat aansluit, wordt deze app automatisch geopend.
  3. Ontgrendel uw Android-apparaat.
  4. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de computer.
  5. Tik op uw apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  6. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  7. Er wordt een venster van Android File Transfer geopend op de computer. U kunt hier bestanden verslepen.
  8. Koppel de USB-kabel los wanneer u klaar bent.

Problemen oplossen met het overzetten van bestanden via USB

• Problemen op uw computer oplossen
    • Controleer of Mac OS X 10.5 of hoger is geïnstalleerd op uw computer.
    • Controleer of Android File Transfer is geïnstalleerd en geopend op uw computer.
    • Start de computer opnieuw op.
  • Problemen op uw Android-apparaat oplossen
  • Problemen met uw USB-verbindingen oplossen
    • Gebruik een andere USB-kabel. Niet alle USB-kabels kunnen worden gebruikt om bestanden over te zetten.
    • Test de USB-poort op uw apparaat door uw apparaat aan te sluiten op een andere computer.
    • Test de USB-poort op uw computer door een ander apparaat aan te sluiten op uw computer.
Chromebook
  1. Ontgrendel uw Android-apparaat.
  2. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de Chromebook.
  3. Ontgrendel uw apparaat.
  4. Tik op uw apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  5. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  6. De app Bestanden wordt geopend op de Chromebook. Hierin kunt u bestanden verslepen.
  7. Koppel de USB-kabel los wanneer u klaar bent.

Meer informatie over welke bestandstypen werken op Chromebooks.