Bestanden overzetten tussen je computer en Android-apparaat

Je kunt je Google-account of een USB-kabel gebruiken om foto's, muziek en andere bestanden over te zetten tussen je computer en Android-apparaat.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Optie 1: Bestanden verplaatsen via je Google-account

Optie 2: Bestanden verplaatsen met een USB-kabel

Windows-computer
  1. Ontgrendel je apparaat.
  2. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de computer.
  3. Tik op je apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  4. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  5. Er wordt een venster voor bestandsoverdracht geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.
  6. Werp je apparaat uit in Windows als je klaar bent.
  7. Koppel de USB-kabel los.
Mac-computer

Je computer moet Mac OS X 10.5 en hoger gebruiken.

1. Download en installeer Android File Transfer op je computer.
  2. Open Android File Transfer. De volgende keer dat je het apparaat aansluit, wordt deze app automatisch geopend.
  3. Ontgrendel je apparaat.
  4. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de computer.
  5. Tik op je apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  6. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  7. Er wordt een venster van Android File Transfer geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.
  8. Koppel de USB-kabel los als je klaar bent.
Chromebook
  1. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de Chromebook.
  2. Ontgrendel je apparaat.
  3. Tik op je apparaat op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  4. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  5. De app Bestanden wordt geopend op je Chromebook. Hierin kun je bestanden verslepen. Meer informatie over welke bestandstypen werken op Chromebooks
  6. Koppel de USB-kabel los als je klaar bent.

Optie 3: Bestanden verplaatsen met Quick Share voor Windows

Je kunt Quick Share gebruiken om bestanden op Windows-apparaten te verplaatsen. Meer informatie over hoe je Quick Share gebruikt in Windows

Problemen oplossen met het overzetten van bestanden via USB

Windows-computer
  • Problemen met je computer oplossen
    • Controleer in de instellingen van je computer of Windows nieuwe hardware automatisch detecteert.
    • Start je computer opnieuw op.
  • Apparaatproblemen oplossen
  • Problemen met je USB-verbindingen oplossen
    • Gebruik een andere USB-kabel. Niet alle USB-kabels kunnen worden gebruikt om bestanden over te zetten.
    • Test de USB-poort op je apparaat door je apparaat aan te sluiten op een andere computer.
    • Test de USB-poort op je computer door een ander apparaat op je computer aan te sluiten.
Mac-computer
  • Problemen met je computer oplossen
    • Controleer of je computer Mac OS X 10.5 of hoger gebruikt.
    • Controleer of Android File Transfer is geïnstalleerd en geopend op je computer.
    • Start je computer opnieuw op.
  • Apparaatproblemen oplossen
  • Problemen met je USB-verbindingen oplossen
    • Gebruik een andere USB-kabel. Niet alle USB-kabels kunnen worden gebruikt om bestanden over te zetten.
    • Test de USB-poort op je apparaat door je apparaat aan te sluiten op een andere computer.
    • Test de USB-poort op je computer door een ander apparaat op je computer aan te sluiten.