Bestanden overzetten tussen je computer en Android-apparaat

Je kunt je Google-account of een USB-kabel gebruiken om foto's, muziek en andere bestanden over te zetten tussen je computer en telefoon.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Optie 1: Bestanden verplaatsen via je Google-account

Optie 2: Bestanden verplaatsen met een USB-kabel

Windows-computer
  1. Ontgrendel je telefoon.
  2. Sluit de telefoon met een USB-kabel aan op de computer.
  3. Tik op je telefoon op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  4. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  5. Er wordt een venster voor bestandsoverdracht geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.
  6. Werp je telefoon uit in Windows als je klaar bent.
  7. Koppel de USB-kabel los.
Mac-computer

Je computer moet Mac OS X 10.5 en hoger gebruiken.

1. Download en installeer Android File Transfer op je computer.
  2. Open Android File Transfer. De volgende keer dat je de telefoon aansluit, wordt deze app automatisch geopend.
  3. Ontgrendel je telefoon.
  4. Sluit de telefoon met een USB-kabel aan op de computer.
  5. Tik op je telefoon op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  6. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  7. Er wordt een venster van Android File Transfer geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.
  8. Koppel de USB-kabel los als je klaar bent.
Chromebook
  1. Ontgrendel je telefoon.
  2. Sluit je telefoon met een USB-kabel aan op je Chromebook.
  3. Ontgrendel je telefoon.
  4. Tik op je telefoon op de melding 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB'.
  5. Selecteer onder 'USB gebruiken voor' de optie Bestandsoverdracht.
  6. De app Bestanden wordt geopend op je Chromebook. Hierin kun je bestanden verslepen. Meer informatie over welke bestandstypen werken op Chromebooks
  7. Koppel de USB-kabel los als je klaar bent.

Problemen oplossen met het overzetten van bestanden via USB

Windows-computer
  • Problemen met je computer oplossen
    • Controleer in de instellingen van je computer of Windows nieuwe hardware automatisch detecteert.
    • Start je computer opnieuw op.
  • Problemen met je telefoon oplossen
  • Problemen met je USB-verbindingen oplossen
    • Gebruik een andere USB-kabel. Niet alle USB-kabels kunnen worden gebruikt om bestanden over te zetten.
    • Als je de USB-poort op je telefoon wilt testen, sluit je de telefoon aan op een andere computer.
    • Test de USB-poort op je computer door een ander apparaat op je computer aan te sluiten.
Mac-computer
  • Problemen met je computer oplossen
    • Controleer of je computer Mac OS X 10.5 of hoger gebruikt.
    • Controleer of Android File Transfer is geïnstalleerd en geopend op je computer.
    • Start je computer opnieuw op.
  • Problemen met je telefoon oplossen
  • Problemen met je USB-verbindingen oplossen
    • Gebruik een andere USB-kabel. Niet alle USB-kabels kunnen worden gebruikt om bestanden over te zetten.
    • Als je de USB-poort op je telefoon wilt testen, sluit je de telefoon aan op een andere computer.
    • Test de USB-poort op je computer door een ander apparaat op je computer aan te sluiten.