Det går inte att låsa upp Android-enheten

Om du inte kan låsa upp telefonen måste du rensa den. Därefter kan du konfigurera den på nytt och ställa in ett nytt skärmlås. Om du inte kan logga in på ditt Google-konto läser du mer om hur du återställer kontot.

Rensa telefonen

Obs! Om du använder de här alternativen rensas all data (t.ex. appar, foton och musik) på telefonen. Data som har säkerhetskopierats till Google-kontot kan återställas senare.

Alternativ 1: Rensa telefonen från en annan enhet

Om du vill säkra eller rensa en Android-enhet ser du till att enheten

• har batteri kvar
  • är ansluten till mobildata eller wifi
  • är inloggad på ett Google-konto
  • har Hitta min enhet aktiverat
  • är synlig på Google Play.

Läs mer om att rensa en telefon via webben.

Alternativ 2: Återställa telefonen med knapparna

Du kan rensa den låsta telefonen med hjälp av strömbrytaren och volymknapparna. Om du vill ha mer information om hur just din telefon återställs på det här sättet besöker du tillverkarens supportwebbplats.

Återställa ett grafiskt lösenord (endast Android 4.4 eller tidigare)

1. Tryck på Har du glömt ditt grafiska lösenord? som visas när du har försökt låsa upp telefonen flera gånger.
  2. Ange användarnamn och lösenord för det Google-konto som du lagt till på telefonen tidigare.
  3. Återställ skärmlåset. Läs mer om hur du konfigurerar skärmlås.