Det går inte att låsa upp Android-enheten

Om det inte går att låsa upp telefonen kan du rensa och omkonfigurera den och sedan ställa in ett nytt skärmlås.

Testa de här stegen om du inte kan logga in på Google-kontot.

Rensa telefonen

Obs! Om du använder de här alternativen rensas all data (t.ex. appar, foton och musik) på telefonen. Data som har säkerhetskopierats till Google-kontot kan återställas senare.

Alternativ 1: Återställa telefonen via en annan enhet

Du kan rensa den låsta telefonen med hjälp av en dator eller en annan telefon eller surfplatta. Om du vill rensa på det här sättet måste den låsta mobilen

• vara påslagen
  • vara ansluten till internet
  • ha Hitta min enhet aktiverad.

Läs mer om att rensa en telefon via webben.

Alternativ 2: Återställa telefonen med knapparna

Du kan rensa den låsta telefonen med hjälp av strömbrytaren och volymknapparna. Om du vill ha mer information om hur just din telefon återställs på det här sättet besöker du tillverkarens supportwebbplats.

Återställa ett grafiskt lösenord (endast Android 4.4 eller tidigare)

Om den låsta telefonen har Android 4.4 eller tidigare och ett skärmlås med grafiskt lösenord kan du återställa det grafiska lösenordet via Google-kontot.

1. Tryck på Har du glömt ditt grafiska lösenord? som visas när du har försökt låsa upp telefonen flera gånger.
  2. Ange användarnamn och lösenord för det Google-konto som du lagt till på telefonen tidigare.
  3. Återställ skärmlåset. Läs mer om hur du ställer in ett skärmlås.