Det går inte att låsa upp Android-enheten

Om det inte går att låsa upp Android-enheten kan du rensa och omkonfigurera den för att sedan skapa ett nytt skärmlås.

Testa de här stegen om du inte kan logga in på Google-kontot.

Rensa enheten

Obs! Om du använder de här alternativen rensas all data (t.ex. appar, foton och musik) på enheten. Data som har säkerhetskopierats till Google-kontot kan återställas senare.

Alternativ 1: Återställa enheten från en annan enhet

Du kan rensa den låsta enheten med hjälp av en dator eller en annan mobil eller surfplatta. Om du vill rensa på det här sättet måste den låsta enheten

• vara påslagen
  • vara ansluten till internet
  • ha Hitta min enhet aktiverad.

Läs om att rensa en Android-enhet via webben.

Alternativ 2: Återställa enheten via knapparna

Du kan rensa den låsta enheten med hjälp av strömbrytaren och volymknappen. Om du vill ha mer information om hur du återställer just din enhet besöker du tillverkarens supportwebbplats.

Återställa ett grafiskt lösenord (endast Android 4.4 eller tidigare)

Om den låsta enhetens operativsystem är Android 4.4 eller tidigare och du har konfigurerat ett grafiskt lösenord för skärmlåset kan du återställa det via Google-kontot.

1. Tryck på Har du glömt ditt grafiska lösenord? när det visas efter att du har testat att låsa upp enheten flera gånger.
  2. Ange det användarnamn och lösenord för Google-kontot du lade till på enheten tidigare.
  3. Återställ skärmlåset. Läs om att konfigurera skärmlåset.