Uw Android-apparaat kan niet worden ontgrendeld

Als u uw telefoon niet kunt ontgrendelen, kunt u de telefoon wissen, opnieuw instellen en een nieuwe schermvergrendeling instellen.

Volg deze stappen als u niet kunt inloggen op uw Google-account.

Uw telefoon wissen

Belangrijk: Met deze opties worden alle op uw telefoon opgeslagen gegevens (zoals apps, foto's of muziek) verwijderd. De gegevens waarvan u een back-up in uw Google-account heeft gemaakt, kunnen later worden teruggezet.

Optie 1: Uw telefoon resetten via een ander apparaat

U kunt een vergrendelde telefoon wissen via een computer of een andere telefoon of tablet. Hiervoor moet de vergrendelde telefoon voldoen aan de volgende criteria:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet verbinding hebben met internet.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.

Meer informatie over hoe u een telefoon op afstand kunt wissen.

Optie 2: Uw telefoon resetten met de knoppen op het apparaat

U kunt uw vergrendelde telefoon wissen met de aan/uit-knop en volumeknoppen op het apparaat. Ga naar de supportsite van de fabrikant voor meer informatie over hoe u uw telefoon op deze manier kunt resetten.

Uw patroon resetten (alleen Android 4.4 of lager)

Als uw vergrendelde telefoon Android 4.4 of lager gebruikt en het scherm via een patroon is vergrendeld, kunt u uw Google-account gebruiken om het patroon te resetten.

1. Nadat u meerdere keren heeft geprobeerd uw telefoon te ontgrendelen, wordt 'Patroon vergeten' weergegeven. Tik op Patroon vergeten.
  2. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op van het Google-account dat u eerder heeft toegevoegd aan uw telefoon.
  3. Reset de schermvergrendeling. Meer informatie over het instellen van een schermvergrendeling