Het nummer van je Android-telefoon verifiëren

Als je een Google-account instelt, kun je Google laten weten wat het nummer van je telefoon is. Als je dat doet, verifiëren we of het nummer van jou is.

Voor je veiligheid verifiëren we het nummer periodiek opnieuw om er zeker van te zijn dat het nog steeds van jouw is. Als we het nummer opnieuw verifiëren, kun je tekstberichten van Google krijgen of merken dat er tekstberichten naar Google worden gestuurd. Het bericht kan bijvoorbeeld de volgende tekst bevatten: 'Google verifieert het telefoonnummer van dit apparaat'.

Je kunt wijzigen hoe en of het nummer van je telefoon wordt geverifieerd.

Wijzigen hoe het nummer van je telefoon wordt geverifieerd

Nadat je Google het nummer van je telefoon hebt laten verifiëren, kun je wijzigen hoe het nummer de volgende keer wordt geverifieerd:

1. Open de Google-instellingen. Afhankelijk van je telefoon:
    • Open op je telefoon de app Instellingen en dan Google.
    • Open een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen.
  2. Tik op Gegevens en berichten en dan Telefoonnummer van apparaat.
  3. Kies of en hoe je het nummer wilt verifiëren.

Waarom het nummer van je telefoon verifiëren

Als je Google laat weten wat het nummer van je telefoon is, kun je dat nummer onder meer gebruiken voor het volgende:

• Weer toegang krijgen tot je account als je problemen ondervindt met inloggen.
  • Je account beter beveiligen met authenticatie in twee stappen.
  • Videogesprekken en berichten ontvangen van mensen die het nummer van je telefoon kennen.

Meer informatie over hoe Google telefoonnummers gebruikt en hoe je wijzigingen kunt aanbrengen.