Frigöra utrymme

Om du vill ladda ned fler appar och mediefiler eller få telefonen att fungera bättre kan du frigöra utrymme på den.

• I lagringsutrymmet sparas data, som musik och foton.
  • I minnet körs program, som appar och Android-systemet.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Frigöra utrymme

Ta bort foton
Om du säkerhetskopierar foton med Google Foto kan du radera kopiorna på telefonen eller surfplattan. Du kan hitta de säkerhetskopierade fotona i appen när enheten är ansluten till internet. Läs mer om hur du raderar foton och videor från enheten.
Radera nedladdade filmer, musik och andra mediefiler

Så här raderar du innehåll från Google Play:

1. Öppna appen från Google Play där innehållet finns, till exempel Play Musik eller Play Filmer.
  2. Tryck på menyn Meny Följt av Inställningar Följt av Hantera nedladdningar.
  3. Tryck på Nedladdade Nedladdat Följt av Ta bort.

Om du vill radera innehåll från andra källor kan du göra det i appen som du använde för att ladda ned det.

Ta bort appar och appdata

Stänga appar som inte svarar

Du behöver oftast inte stänga appar. Om en app inte svarar kan du däremot testa att stänga den eller tvinga den att avslutas. Läs mer om hur du felsöker appar som inte fungerar.

Avinstallera appar du inte använder.

Om du avinstallerar en app och behöver den senare kan du ladda ned den igen. Du behöver inte köpa appen igen om du redan har betalat för den. Läs mer om hur du avinstallerar appar.

Rensa appens cacheminne och data

Du kan vanligtvis rensa en apps cacheminne och data via appen Inställningar på telefonen. Inställningarna kan variera beroende på telefon. Kontakta enhetens tillverkare om du behöver mer hjälp.

• Rensa cacheminnet: Tillfälligt sparad data raderas. Vissa appar kan vara långsamma nästa gång du öppnar dem.
  • Rensa lagringsutrymmet: All appdata raderas permanent. Testa att radera datan i appen först.
Arkivera appar automatiskt för att frigöra utrymme

Enheten kan automatiskt arkivera appar som du inte ofta använder för att frigöra utrymme för nya appar. När den här inställningen är aktiverad tas appar som du inte använder ofta bort, men din data för appen sparas. Appikonen finns kvar på enheten. Du kan ladda ned appen igen så länge den är tillgänglig på Google Play.

Om du försöker installera en app men inte har tillräckligt med utrymme blir du ombedd att arkivera appar automatiskt. Så här ställer du in hur enheten ska arkivera appar automatiskt:

1. Öppna Play Butik-appen .
  2. Öppna Inställningar följt av Allmänt.
  3. Aktivera eller inaktivera Arkivera appar automatiskt.
Radera eller flytta filer

Radera nedladdade filer

Du kan spara utrymme genom att radera nedladdade filer som du inte behöver.

Kopiera filer till datorn

Du kan flytta filer och mappar till en dator med en USB-kabel och sedan ta bort dem från telefonen eller surfplattan. Läs mer om hur du överför filer mellan telefonen och datorn.

Kontrollera och frigöra minne

Du behöver oftast inte stänga appar. Om en app inte svarar kan du däremot testa att stänga den eller tvinga den att avslutas. Läs mer om hur du felsöker appar som inte fungerar.

Tips! Om det verkar som om en app använder för mycket minne kan du ta bort den. Läs mer om hur du avinstallerar appar.