Frigør plads

Hvis du vil downloade flere apps og medier eller have din telefon til at køre bedre, kan du frigøre plads på din telefon.

• Lagerpladsen er det sted, hvor du gemmer data, f.eks. musik og billeder.
  • Hukommelsen er det sted, hvor du kører programmer, f.eks. apps og Android-systemet.
Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Frigør lagerplads

Fjern billeder

Hvis du sikkerhedskopierer med Google Fotos, kan du slette kopierne på din telefon. Du kan se det sikkerhedskopierede indhold i appen via Wi-Fi eller mobildata. Se, hvordan du sletter billeder og videoer fra din telefon.

Fjern downloadet musik samt downloadede film og andre medier

Sådan slettes indhold fra Google Play:

1. Åbn Google Play-appen med indholdet, f.eks. Play Musik eller Play Film og TV.
  2. Tryk på menuen MenuOg derefter IndstillingerOg derefter Administrer downloads.
  3. Tryk på DownloadetDownloadet Og derefter Fjern.

Hvis du vil slette indhold fra andre kilder, skal du slette det i den app, som du brugte til at downloade indholdet.

Fjern apps og appdata

Luk apps, der ikke svarer

Android administrerer den hukommelse, der bruges af apps. Du behøver normalt ikke at lukke dine apps. Du kan dog prøve at lukke en app, hvis den ikke svarer. Se, hvordan du finder og retter fejl i forbindelse med apps, der ikke fungerer.

Afinstaller de apps, du ikke bruger

Hvis du har afinstalleret en app, men så skal bruge den igen på et senere tidspunkt, kan du downloade den igen. Hvis du har betalt for appen, behøver du ikke at købe den igen. Se, hvordan du afinstallerer apps.

Ryd appens cache og data

Du kan som regel rydde en apps cache og data via appen Indstillinger på din telefon. Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt enhedsproducenten for at få hjælp og flere oplysninger.

• Ryd cache: Sletter midlertidige data. Nogle apps åbnes muligvis langsommere, næste gang du bruger dem.
  • Ryd data: Sletter permanent alle appdata. Vi anbefaler, at du først prøver at slette dataene direkte i appen.
Slet eller flyt filer

Slet downloadede filer

Du kan se, hvordan du finder og fjerner downloadede filer, ved at gå til enhedsproducentens supportwebsite.

Kopiér filer til en computer

Du kan flytte filer og mapper til en computer via et USB-kabel og derefter slette dem fra din telefon. Se, hvordan du overfører filer mellem din telefon og computer.

Tjek og frigør hukommelse

Android administrerer den hukommelse, der bruges af apps. Du behøver normalt ikke at lukke dine apps. Du kan dog prøve at lukke en app, hvis den ikke svarer. Se, hvordan du finder og retter fejl i forbindelse med apps, der ikke fungerer.

Tip! Hvis du tror, at en app bruger for meget hukommelse, kan du slette appen. Se, hvordan du afinstallerer apps.