Tilbakestill Android-enheten din til fabrikkstandard

Du kan fjerne dataene fra telefonen din ved å tilbakestille den til fabrikkstandard. Tilbakestilling på denne måten kalles også «formatering» eller «tilbakestilling til fabrikkstandard».

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Klargjør enheten for tilbakestilling til fabrikkstandard

Viktig: Hvis du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, tømmes alle dataene dine fra telefonen.

Hvis du tilbakestiller enheten for å fikse et problem, anbefaler vi at du prøver andre løsninger først. Finn ut hvordan du feilsøker Android-problemer.

Trinn 1: Ha brukernavnet og passordet til Google-kontoen som er knyttet til telefonen

Du må skrive inn sikkerhetsinformasjon for å gjenopprette dataene dine etter tilbakestilling. Når du skriver inn sikkerhetsinformasjonen, viser du at du eller noen du stoler på, utførte tilbakestillingen.

Sørg for at du har sikkerhetsinformasjonen før du tilbakestiller telefonen din.

1. Sørg for at du kjenner til en Google-konto som er knyttet til telefonen.
    1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
    2. Trykk på Kontoer.
    3. Se brukernavnet til en Google-konto.
  2. Sørg for at du kjenner til passordet for Google-kontoen som er knyttet til telefonen. For å bekrefte, logg på den kontoen på en annen enhet eller datamaskin. Hvis du ikke husker passordet, kan du få påloggingshjelp.
  3. Hvis du har angitt en skjermlås, må du sørge for at du kjenner til PIN-koden, mønsteret eller passordet til telefonen. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan låse opp telefonen.

Tips: Hvis du nylig har tilbakestilt passordet for Google-kontoen, må du vente 24 timer før du utfører en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene.

Trinn 2: Sikkerhetskopiér dataene dine til Google-kontoen din

Tilbakestilling til fabrikkstandard sletter dataene dine fra telefonen. Dataene som lagres i Google-kontoen din, kan gjenopprettes, men alle appene og tilhørende data blir avinstallert.

For å være klar til å gjenopprette dataene dine, sørg for at de er kopiert til Google-kontoen din. Finn ut hvordan du kan

Trinn 3: Plugg inn og koble til

Det kan ta opptil én time å tilbakestille enheten til fabrikkstandard.

1. Koble telefonen til en strømkilde. Hold den tilkoblet til tilbakestillingen er fullført.
  2. Koble telefonen til et Wi-Fi-nettverk eller et mobilnettverk. Du må være koblet til internett for å logge på Google-kontoen når tilbakestillingen er fullført.

Tilbakestilt telefonen til fabrikkstandard

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Avansert Og så Alternativer for tilbakestilling. Hvis du ikke ser «Avansert», trykker du på Alternativer for tilbakestilling.
  3. Trykk på Slett alle data (tilbakestill til fabrikkstandard) Og så Tilbakestill telefonen. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet hvis det er nødvendig.
  4. For å tømme alle dataene fra telefonens interne minne, trykk på Slett alt.
  5. Når telefonen er ferdig med å slette, velger du alternativet for å starte den på nytt.
  6. Konfigurer telefonen og gjenopprett de sikkerhetskopierte dataene.

Hvis du ikke kan åpne Innstillinger-appen på telefonen, kan du prøve å tilbakestille telefonen din til fabrikkstandard med av/på- og volumknappene. Vi anbefaler at du sjekker produsentens nettsted for brukerstøtte for å se veiledninger som er spesifikke for enheten.