Hantera inställningar för Google

Om Google Play-tjänster används på Android-enheten kan du hantera appar och tjänster från Google i Google Inställningar.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Öppna Google Inställningar

Beroende på vilken enhet du har gör du något av följande:

• Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten Följt av Google.
  • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.

Hantera Google Inställningar

Vilka Google-inställningar som finns kan skilja sig något beroende på vilken enhet och Android-version du har.

Konto

1. Tryck på Google-konto under Konto.
  2. Rulla till önskad flik högst upp.
  3. Tryck på en flik:

Tjänster

Rulla nedåt under Tjänster och tryck på önskad tjänst. Exempel:

Rensa appdata

Om en app inte kommer från Google kan du ta bort appdatan från Google-kontot. Det gör du genom att trycka på Mer Mer på huvudskärmen för Google Inställningar Följt av Rensa appdata.

Läs mer om hur du frigör utrymme.

Användning och diagnostik

Du kan skicka information om hur enheten används och fungerar till Google. Informationen hjälper Google att förbättra Android för alla användare. Tryck på Mer Mer på huvudskärmen för Google Inställningar Följt av Användning och diagnostik.

Läs mer om hur du delar information för att förbättra Android.