Definir un bloqueig de pantalla als dispositius Android

Pots configurar un bloqueig de pantalla per protegir el telèfon o la tauleta Android contra accessos no autoritzats. Cada vegada que engeguis el dispositiu o activis la pantalla, se't demanarà que el desbloquegis, normalment amb un PIN, un patró o una contrasenya. Alguns dispositius es poden desbloquejar amb l'empremta digital.

Important:

Definir o modificar un bloqueig de pantalla

Important: per assegurar-te que les teves còpies de seguretat automàtiques i manuals s'encripten amb el teu bloqueig de pantalla, utilitza un PIN, un patró o una contrasenya. Informació sobre com pots crear còpies de seguretat de les dades del telèfon o restaurar-les.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat.
  3. Per triar un tipus de bloqueig de pantalla, toca Bloqueig de pantalla.
    • Si ja has definit un bloqueig, hauràs d'introduir el PIN, el patró o la contrasenya abans de triar-ne un de diferent.
  4. Toca l'opció de bloqueig de pantalla que vols utilitzar.
  5. Segueix les instruccions en pantalla.

Opcions de bloqueig de pantalla

Sense bloqueig
  • Cap: el telèfon es manté desbloquejat. Aquesta opció no ofereix cap protecció, però et permet accedir ràpidament a la pantalla d'inici.
  • Llisca: fes lliscar el dit per la pantalla. Aquesta opció no ofereix cap protecció, però et permet accedir ràpidament a la pantalla d'inici.
Bloquejos estàndards
  • PIN: pots introduir com a mínim 4 números, però es recomana un PIN de 6 dígits per a més seguretat. Els PIN més llargs acostumen a ser més segurs.
  • Patró: dibuixa un patró senzill amb el dit.
  • Contrasenya: introdueix almenys 4 lletres o números. Una contrasenya segura és l'opció de bloqueig de pantalla que ofereix més protecció.

Sobre el desbloqueig amb confirmació automàtica

No caldrà que toquis la tecla de retorn per desbloquejar el telèfon amb el desbloqueig amb confirmació automàtica. Per activar la confirmació automàtica, has de triar un codi PIN de 6 dígits o més. Per augmentar la seguretat, la longitud dels codis PIN de més de 6 dígits no es mostra visualment a la pantalla.

Pots activar o desactivar la confirmació automàtica sempre que el codi PIN tingui més de 6 dígits.

Important: si actives el desbloqueig amb confirmació automàtica, és possible que disminueixi la seguretat del dispositiu.

Pots configurar aquesta opció a la configuració de seguretat.

1. Al telèfon, ves a Configuració.
  2. Toca Seguretat i, a continuació, Bloqueig de pantalla.
  3. Activa o desactiva l'opció Confirma el desbloqueig automàticament.

Desactivar el bloqueig de pantalla

Important: desactivar el bloqueig de pantalla no ofereix cap protecció per al dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat.
  3. Si ja has definit un bloqueig, hauràs d'introduir el PIN, el patró o la contrasenya.
  4. Per suprimir el mètode de bloqueig de pantalla actual, toca Cap.