Android-sovelluksen toimintaongelmien korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelimellesi asennetulla sovellus

Käynnistä puhelin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, korjautuiko ongelma.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Käynnistä laite uudelleen ja asenna päivitykset

Puhelimen uudelleenkäynnistys
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Useimmilla puhelimilla: Paina virtapainiketta noin 30 sekuntia tai kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
  2. Sinun on ehkä valittava Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen .
Android-päivitysten tarkistaminen
  • Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  • Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys.
    • Puhelimesta riippuen sinun on ehkä valittava Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista ja sitten Ohjelmistopäivitys.
  • Löydät päivitetyn tilasi. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.
Päivitä sovellus
  1. Avaa puhelimella Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen yhteydessä lukee Päivitä.
    • Jos päivitys on saatavilla, valitse Päivitä.
    • Jos useita päivityksiä on saatavilla, valitse Päivitä kaikki.

Vaihe 2: Tarkista, onko kyseessä laajempi sovellusongelma

Sovelluksen lopetuksen pakottaminen
Voit yleensä pakottaa sovelluksen lopetuksen puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
Vinkki: Jos sovelluksen ongelmat jatkuvat myös pakotetun lopetuksen jälkeen, sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.
Sovelluksen välimuistin ja datan tyhjentäminen
  • Voit yleensä tyhjentää sovelluksen välimuistin ja datan puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta.  Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

• Voit vapauttaa tilaa väliaikaisesti tyhjentämällä välimuistiin tallennetun datan. Tämä on vain väliaikainen ratkaisu. Välimuistiin tallennetaan ajan mittaan lisää dataa.

Vinkki: Jos ongelmat jatkuvat sovelluksen välimuistin ja datan tyhjentämisen jälkeen, sinun on ehkä otettava yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.
Yhteydenotto sovelluksen kehittäjään

Jos sovellus on peräisin Google Play Kaupasta, voit

Sovelluksen poistaminen

Varoitus: Kaikki tähän sovellukseen tallennetut tiedot poistetaan.

1. Kosketa pitkään sovellusta, jonka haluat poistaa.
  2. Jos haluat nähdä vaihtoehtosi, aloita sovelluksen vetäminen.
  3. Vedä sovellus näytön ylälaidassa olevaan Poista-kohtaan. (Jos et näe Poista-vaihtoehtoa, et voi poistaa sovellusta.)
  4. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Jos haluat käyttää sovellusta uudelleen, kokeile asentaa se uudelleen. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.