Slett, deaktiver og administrer ubrukte apper på Android

Du kan avinstallere apper du har installert på telefonen din. Hvis du fjerner apper du har betalt for, kan du installere dem igjen senere uten å måtte kjøpe dem på nytt. Du kan også deaktivere systemapper som fulgte med telefonen din.

Viktig:

Slett apper du har installert

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter og så Administrer.
  4. Velg navnet på appen du vil slette.
  5. Trykk på Avinstaller.
Tips: Hvis du sletter eller deaktiverer en app, kan du legge den til på telefonen igjen. Apper du har kjøpt, kan installeres på nytt uten at du må kjøpe dem igjen. Finn ut mer om hvordan du installerer og aktiverer apper igjen.

Deaktiver apper som fulgte med telefonen din

Enkelte systemapper som er forhåndsinstallert på Android-telefonen din, kan ikke slettes. På noen telefoner kan du imidlertid deaktivere dem, slik at de ikke vises i listen over apper på telefonen. Kontakt enhetsprodusenten for å finne ut hvordan du deaktiverer apper.

Ubrukte apper

Hvis du ikke har brukt apper på lenge, optimaliserer Android dem ved å

• frigjøre plass ved å slette midlertidige filer
  • oppheve apptillatelser
  • hindre appene i å kjøre i bakgrunnen og sende varsler

Du kan gå til Apperog såUbrukte apper for å gjennomgå apper som ikke er brukt, og som er optimalisert.

Hvis du vil ekskludere en bestemt app fra denne funksjonen, går du til Info om appen og så Ubrukte apper og så Sett appaktivitet på pause hvis ubrukt og slår det av.