Android-sovellusten poistaminen ja käytöstä poistaminen

Voit poistaa laitteellesi asennettuja sovelluksia. Jos haluat asentaa aiemmin poistamasi maksullisen sovelluksen, sitä ei tarvitse ostaa uudelleen. Voit lisäksi poistaa käytöstä laitteelle valmiiksi asennettuja sovelluksia.

Jos haluat poistaa pikasovelluksia, voit tyhjentää yksittäisen sovelluksen tiedot tai poistaa pikasovellukset kokonaan käytöstä. Lue lisää pikasovellusten hallinnasta.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Asennettujen sovellusten poistaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Valitse peli.
  4. Valitse Poista
  5. Kun peli on poistettu, valitse Asenna.

Laitteen mukana tulleiden sovellusten poistaminen

Et voi poistaa joitakin Android-laitteelle valmiiksi asennettuja sovelluksia. Voit kuitenkin poistaa ne käytöstä, jolloin ne eivät näy laitteen sovellusluettelossa.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Kosketa sovellusta, jonka haluat poistaa käytöstä. Jos sitä ei näy, valitse ensin Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  4. Valitse Poista käytöstä.

Poistettujen sovellusten asentaminen uudelleen

Jos poistat sovelluksen käytöstä tai kokonaan, voit palauttaa sen laitteellesi. Jos olet ostanut sovelluksen, voit asentaa sen takaisin ostamatta sitä uudestaan. Lue, kuinka voit asentaa sovelluksen uudelleen tai ottaa sen käyttöön uudelleen.