Slet, deaktiver, og administrer ubrugte apps i Android

Du kan afinstallere apps, som du har installeret på din telefon. Hvis du fjerner en app, du har betalt for, kan du geninstallere den senere uden at skulle købe den igen. Du kan også deaktivere systemapps, der var forudinstalleret på din telefon.

Vigtigt!

Slet apps, du har installeret

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Administrer apps og enheder og derefter Administrer.
  4. Vælg navnet på den app, du vil slette.
  5. Tryk på Afinstaller.
Tip! Hvis du sletter eller deaktiverer en app, kan du føje den til din telefon igen. Hvis du har købt en app, kan du geninstallere den uden at skulle købe den igen. Find ud af, hvordan du geninstallerer og genaktiverer apps.

Deaktiver apps, der var forudinstalleret på din enhed

Visse systemapps, som var forudinstalleret på din Android-telefon, kan ikke slettes. På nogle telefoner kan du i stedet deaktivere dem, så de ikke vises på listen over apps på din telefon. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger om, hvordan du deaktiverer apps.

Apps, du ikke bruger

Hvis der er apps, du ikke har brugt i lang tid, foretager Android optimeringer ved at:

• Slette midlertidige filer for at frigøre plads
  • Tilbagekalde apptilladelser
  • Forhindre disse apps i at køre i baggrunden og sende notifikationer

Du kan gå til Appsog derefterApps, du ikke bruger, for at gennemgå apps, der ikke blev brugt, og som er blevet optimeret.

Hvis du vil ekskludere en bestemt app fra denne funktion, kan du gå til Appinfo og derefter Apps du ikke bruger og derefter Sæt appaktivitet på pause ved inaktivitet, som du deaktiverer.

Relaterede ressourcer